Εικαστικά Θέατρο

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα φοιτήτρια σκηνογραφίας

Διεθνή Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επεφύλασσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Glyndebourne Opera Festival. Με το βραβείο που απονέμεται σε φοιτητές Καλών Τεχνών τιμήθηκε το έργο της φοιτήτριας Δήμητρας Κατσιγιάννη που συμμετείχε από κοινού με δέκα ομοτέχνους της από όλον τον κόσμο. H εργασία της Δήμητρας Κατσιγιάννη αφορά σκηνογραφική και ενδυματολογική απόδοση των έργων όπερας La Traviata του Giuseppe Verdi και Cendrillon του Jules Massenet,  έργα τα οποία βρίσκονται στο τρέχον πρόγραμμα του φεστιβάλ και αποτέλεσαν τον θεματικό άξονα του διεθνούς διαγωνισμού. Την οργάνωση, επιμέλεια και επίβλεψη της συμμετοχής είχε σε στενή συνεργασία με το Glyndebourne Opera Festival ο καθηγητής Τάσος Πρωτοψάλτου.

To  Glyndebourne Opera Festival αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ευρώπη σχετικά με την όπερα. Σημείο συνάντησης και καταξίωσης διεθνών αστέρων του λυρικού τραγουδιού αλλά και μέκκα νέων καλλιτεχνών. Το Glyndebourne Opera Festival ιδρύθηκε το 1934 από την οικογένεια Christies στον πύργο του Glyndebourne όπου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις παραστάσεις όπερας να πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο θέατρο του πύργου.

Τα έργα των νέων καλλιτεχνών θα εκτίθενται στον πύργο του Glyndebourne κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Gus Christie, Γενικός Διευθυντής του Glyndebourne Opera Festival, Λόρδος Davies του Abersoch, Διευθυντής της Royal Academy of Arts και  Eileen Cooper Ακαδημαϊκός της Royal Academy of Arts.

Μ. Ζ