Θέατρο

Dark Matter: Ο Αλφρέντο και η σκοτεινή ύλη

Το  Dark Matter, είναι μια devised (θέατρο της επινόησης) παράσταση που εμπλέκει στοιχεία μαριονέτας, microcinema και σωματικού θεάτρου. Τo Dark Matter πραγματεύεται την τελευταία μέρα ενός διακεκριμένου αστροφυσικού του Αλφρέντο που ζεί με Αλτζχάιμερ, σε ένα γηροκομείο της Αγγλίας. Βλέπουμε τη ζωή του και την θεωρία για την σκοτεινή ύλη του σύμπαντος μέσα από τις διάσπαρτες μνήμες του και την σχέση του με την νοσοκόμα που τον φροντίζει, την Άννα. Στον χαρακτήρα της προβάλλει όλους τους “σημαντικούς άλλους” της ζωής του. Καθώς ο Αλφρέντο προσπαθεί να συνθέσει τα τελευταία κομμάτια του παζλ της θεωρίας του για τη σκοτεινή ύλη, ταξιδεύει το κοινό σε ένα τόπο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και σε ένα αδιάκοπο αγώνα απέναντι στο χρόνο και την απώλεια.
Μετά από ένα επιτυχημένο ανέβασμα (sold out) στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Θέατρο Little Angel του Λονδίνου και στο Φεστιβάλ ‘A Piece of the Continent’ στο Tristan Bates Theatre , η παράσταση παρουσιάζεται στην τελευταία της Ευρωπαική περιοδεία  στο Anatolia College της Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το  Dark Matter παρουσιάζεται από την εταιρία Vertebra Theatre με έδρα το Λονδίνο, που αποτελείται από Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες οι οποίοι δημιουργούν παραστάσεις σωματικού και θεάτρου της επινόησης. Παίζοντας διαρκώς με τα όρια μεταξύ σωματικού θεάτρου, χορού και μαριονέτας πάντα με άξονα το σώμα και τον διάλογο που δημιουργείται μέσα από αυτό το συγκρουσιακό παιχνίδι με τις καλλιτεχνικές φόρμες, η ομάδα δημιουργεί παραστάσεις και εργαστήρια μαριονέτας, μάσκας και σωματικού θεάτρου με και για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Συντελεστές
Ηθοποιοί – δημιουργοί: Aurora Adams, Dan Armstrong, Jennie Rawling, Piedad Albarracin Seiquer

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Μάιρα Στεργίου

Επιμέλεια Κειμένου: Ειρήνη Δερμιτζάκη και Μάιρα Στεργίου
Μουσική σύνθεση: Γρηγόρης Εμφιετζής
 
Κατασκευή Μαριονέτας: Kelly Frost
Δραματουργεία: Tilly Lunken
Επιμέλεια Σκηνικού: Στέλλα Ευαγγελία Κασούμπι, Μάιρα Στεργίου
Επιστημονικός Σύμβουλος:  Prof. Sebastian Crutch, UCL