Θέατρο

Χοντροί άντρες με φούστες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η θεατρική ομάδα VOLT ανοίγει σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL, που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με πρωτοβουλία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Νίκου Διαμαντή.

Οι VOLT είναι μία καλλιτεχνική ομάδα μινιμαλιστικής και DIY αισθητικής. Όλα τα είδη τέχνης συγκεντρώνονται στην υποκριτική, όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Εικαστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, video art, φωτισμοί και τεχνολογία προσκαλούν το κοινό με την υπόσχεση ενός ξεχωριστού αποτελέσματος. Λειτουργώντας συνδυαστικά και χωρίς παρωπίδες απέναντι σε τάσεις και μεθόδους μιλούν μέσα από την τέχνη τους. Το αποτέλεσμα έρχεται έχοντας την πλήρη επίβλεψη της εκάστοτε παραγωγής ενώ κρατούν ανοιχτές τις γέφυρες συνεργασίας με καλλιτέχνες κοινής αισθητικής.

volt2

Πρωτοεμφανίζονται στη θεατρική σκηνή με τη “Μήδεια” του Μποστ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Χίμαιρες”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στον πολυχώρο Λάσπη. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς, ανεβάζουν την παράσταση “Ο Άνδρας με την πουά γραβάτα” των Ελ Ρόι + ΑΒΓ σε σκηνοθεσία της ίδιας της ομάδας στο θέατρο Αλκμήνη. Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και η ομάδα αποκτά τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα στη σύγχρονη θεατρική σκηνή.

«Χοντροί άντρες με φούστες»

Αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver. Γράφτηκε το 1988 και προτάθηκε για τρία βραβεία Helen Hayes.

Ξέφρενη παρωδία της “αγίας αμερικάνικης οικογένειας” με την ομοφυλοφιλία την αιμομιξία και τον κανιβαλισμό σε πρώτο πλάνο…

Ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ αλλά και καυστικότητα τη φύση του ανθρώπου και τους θεσμούς που θέτει στο πλαίσιο του πολιτισμού. Τον κανιβαλισμό της σύγχρονης κοινωνίας που, επειδή είναι αναίμακτος, δεν σοκάρει τόσο όσο θα έπρεπε… Σεξουαλική διαστροφή, υπέρβαση των ορίων, διαρκή χρήση της βίας, παραφροσύνη, ανατροπή της τάξης, κενό της επικοινωνίας. Πρόκειται άλλωστε για στοιχεία που ο συγγραφέας περιλαμβάνει στη θεματολογία των έργων του.

volt

Συντελεστές

Συγγραφέας: Nicky Silver

Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης

Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνικά: Αντώνης Τακτικός

Κοστούμια: Ελευθερία Στεφανούρη

Μουσική-Ηχητική Σύνθεση : Βαγγέλης Παπατζανάκης

Χορογραφία : Βίκυ Καμπάκογλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Παπατζανάκης, Σαββίνα Πετρίδου, Ελευθερία Στεφανούρη, Αντώνης Τακτικός

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μύρια Δημητρόπουλος, Κατερίνα Παναγιώτου

Φωτογραφία – Σχεδιασμός φωτισμών: Ελισάβετ Μωράκη

Φωτογραφίες παράστασης : Θεανώ Μανουδάκη

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κεντρική Σκηνή

Σαββατο 13 Ιουνίου, 18:00