Θέατρο

«Αριθμοί» του Πυθαγόρα στη Σάμο

Με την παράσταση «Αριθμοί / Imagine», μια σύνθεση κειμένων που είναι εμπνευσμένα από τις ιδέες του Πυθαγόρα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, συνεχίζεται την Κυριακή 16 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο, το πρότζεκτ «Πυθαγόρας».

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 στη Σάμο με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών σε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δασκάλους εξερεύνησαν την έννοια «Πυθαγόρας» από κάθε δυνατή οπτική. Μαζί μελέτησαν τις μεθόδους και αρχές του μεγάλου φιλοσόφου, καθώς και τον αντίκτυπο των ιδεών του σε διάφορα θέματα – επιστημονικά και καλλιτεχνικά – από την εποχή του μέχρι και τον 21ο αιώνα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρίπτυχο θεατρικών παραστάσεων που θα παρουσιαστεί στη Σάμο τον προσεχή Αύγουστο.

Στον άφθαρτο κόσμο των ιδεών, οι Αριθμοί δεν δείχνουν να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους. Οι Φυσικοί Αριθμοί κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους ότι πάνε ενάντια στη Φύση. Προκειμένου να λύσουν αυτή την έντονα υπαρξιακή σύγκρουση, συλλαμβάνουν μια παράξενη ιδέα…

Το πρότζεκτ ολοκληρώνεται την Κυριακή με την Τρίτη 18 Αυγούστου με την παράσταση «Πλάτωνος Φαίδων» σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση. Πρόκειται για μια προσπάθεια αποσπασματικής απόδοσης ενός πλατωνικού διαλόγου.

Περπατάω /Σκέπτομαι /Μιλάω. Περπατάω βηματίζοντας το σχήμα του σαλιγκαριού. Σκέφτομαι τον θάνατο και μιλάω κυριολεκτώντας. Ο τρόπος παιγνιώδης. Προφορικός, μουσικός, διασκεδαστικός. Πότε-πότε υπό τους ήχους μιας ντραμς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Αγγελική Ζησούδη, Παναγιώτης Καμμένος, Ελεάνα Καυκαλά, Στέλλα Μαγγανά, Μαρία Προϊστάκη, Θάνος Τσακαλίδης, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ανθούλα Χαιροπούλου, Κωστής Χαραμουντάνης

Πληροφορίες
«Πυθαγόρας»
14-16-18 Αυγούστου 2015