Θέατρο

Αποθέωση του Alexander στο Βασιλικό Θέατρο!

Γιος, πολεμιστής, φίλος, κατακτητής, εραστής, άνθρωπος και Μέγας! Όλες οι πτυχές που συνθέτουν την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποδόθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στη χθεσινή μεγαλειώδη πρεμιέρα της παράστασης «Alexander the Great. Rock opera».

Οι θεατές καθηλωμένοι από το εντυπωσιακό θέαμα, παρακολούθησαν την άγνωστη πλευρά του σπουδαίου ηγέτη σε μία παράσταση διάρκειας 2 ωρών στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

 

alexp2

Οι πενήντα ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικοί υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Βούρου και του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, στη διάρκεια της παράστασης κέρδισαν πάνω από δέκα φορές το χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το Βασιλικό Θέατρο! Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο φινάλε στο ρυθμό της μουσικής του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, ήταν το αποκορύφωμα της επιδοκιμασίας για το μουσικοθεατρικό θίασο και τους συντελεστές που για τέσσερις μήνες δούλεψαν σκληρά για να παρουσιάσουν μια παραγωγή υψηλού επιπέδου.  

 

alexp3

Ο Αλέξανδρος Γ’ ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, Βασιλεύς Μακεδόνων, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, διάδοχος των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας. Η Θεσσαλονίκη χθες είδε και ένιωσε την ανθρώπινη πλευρά του θρύλου, σε μια παράσταση που κατάφερε με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Αλεξάνδρου.

Η αγκαλιά του κοινού θερμή από την πρώτη στιγμή, με τις ​4 μέρες (23-26 Οκτωβρίου​)​ να είναι ήδη soldout! Ακολουθούν άλλες δύο για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (29 & 30/10), και δύο για όλους στις 31/10 και 1/11.

Τέλος, η παράσταση θα ανεβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27, 28/2/2015 και 1/3/2015.