Θέατρο

Αυτός ο …Γλάρος θα «πετάξει»

Ο Κώστας Φιλίππογλου μετά τον Φιλοκτήτη, την Τίρζα και τον Μένγκελε, καταπιάνεται με τον Γλάρο του Τσέχωφ που θα παρουσιαστεί στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από 6 Νοεμβρίου.

Έξι ηθοποιοί (Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ίριδα Μάρα, Γιάννης Καραούλης) και τέσσερα ανδρείκελα θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν την κωμικοτραγική αυτή ιστορία και τα πάθη δέκα χαρακτήρων.

Θα αναπαραστήσουν τη μικρή, σπουδαία, διπολική ζωή τους και θα μας δείξουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη ερωτεύονται, απελπίζονται, γελούν, κλαίνε, πώς ζουν και πώς αυτοκτονούν, σαν να μην υπάρχει αύριο ή καλύτερα σαν να μην υπάρχει σήμερα.

Και εμείς βλέποντας να αναπτύσσεται το δράμα τους, μπορούμε να αναφωνήσουμε: «Μα πόσο αστείοι που είναι οι άνθρωποι! Πόσο αστείοι και πόσο μπερδεμένοι! Νοσηρά μπερδεμένοι!» Και θα είμαστε σίγουροι πως η σπαραξικάρδια αυτή κωμωδία δεν είναι δυνατόν να έχει καμία σχέση με τη δική μας υγιή πραγματικότητα…

 

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Χαρά Σύρου

Aπόδοση – Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Κίνηση – καλλιτεχνική συνεργασία: Φρόσω Κορρού

Σκηνικά – κοστούμια: Κέννυ Μακλέλλαν

Μουσική: Lost Βodies

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βίντεο – Φωτογραφίες – βοηθός σκηνογράφου: Όλγα Μπρούμα

Creative manager: Ελένη Καψαμπέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Φωτογραφίες: Όλγα Μπρούμα

Παραγωγή: Λυκόφως

Ερμηνεύουν: Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ίριδα Μάρα, Γιάννης Καραούλης

 

glarosF2

Λίγα λόγια για το έργο

Άνθρωποι που περνούν τον χρόνο τους λέγοντας ιστορίες και σκέψεις. Άνθρωποι που μιλούν για τις ζωές τους και τα όνειρά τους. Αδύναμοι άνθρωποι που οικτίρουν τις ζωές τους και ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Ματαιόδοξοι άνθρωποι που επιζητούν απεγνωσμένα την αναγνώριση. Άνθρωποι που βαριούνται, άνθρωποι που εξασκούνται στην αυτολύπηση, άνθρωποι που πενθούν τη ζωή τους, άνθρωποι που πασχίζουν να ερωτευθούν, να βιώσουν την ευτυχία. Αυτοί είναι οι ήρωες στον Γλάρο (1895), το έργο του Τσέχωφ που εγκαινίασε ένα νέο είδος δραματουργίας, όπου αντί για έναν κεντρικό ήρωα, πρωταγωνιστούν πολλοί, μια μικρή κοινωνία. Ο Τσέχωφ χαρακτήρισε το έργο του ως «κωμωδία σε τέσσερις πράξεις». Μια κωμωδία… που δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα και όμως οι ήρωες είναι σπουδαίοι, αν και βουλιάζουν μέσα στην ανούσια καθημερινότητά τους.

 

glarosF3

Πληροφορίες:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Aπό 6 Νοεμβρίου 2014
Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21:30, Κυριακή 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 16 €
Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 12 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
100 λεπτά

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7 Θησείο
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ : 210 3255444