Θέατρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζελσομίνα το χειμώνα η Κάτια Γέρου

κατια γερου

Το κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου, την θρυλική «La strada» του Φεντερίκο Φελίνι ανεβάζει τον Νοέμβριο ο Βασίλης Νικολαΐδης. 

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Τζελσομίνας και του Ζαμπανό ερμηνεύουν η Κάτια Γέρου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Τον ρόλο του τρελού θα ερμηνεύσει ο Νίκος Νίκας.

Η παράσταση βασίζεται πάνω στους ήρωες του Φελίνι, τους οποίους είχαν υποδυθεί στη μυθική «La strada”, η Τζουλιέτα Μασίνα και ο Άντονι Κουήν.

Με αυτή τη βαριά κληρονομιά των ρόλων οι πρωταγωνιστές έχουν αρχίσει ήδη εντατική προετοιμασία και μελέτη. Μάλιστα η Κάτια Γέρου, η οποία, όπως η Τζουλιέτα Μασίνα στην ταινία του Φελίνι, θα πρέπει να παίζει μουσικά όργανα επί σκηνής, κάνει μαθήματα κλαρίνου και ταμπούρλου.

μασινα τρομπόνι

Η «La strada”, η ταινία που είχε κάνει τον Φελίνι γνωστό σε όλο τον κόσμο, πραγματεύεται την αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στην αφελή, πλην όμως, αφοσιωμένη Τζελσομίνα, τον σχεδόν κτηνώδη σαλτιμπάγκο Ζαμπανό και έναν πονόψυχο ακροβάτη, τον τρελό.

“Η παράσταση είναι η ζωή και η ιστορία του καλλιτέχνη, του ανθρώπου χωρίς σκέπη, του ανθρώπου που βιώνει τη ζωή στο δρόμο, μέσα σε πλήθη, αλλά ουσιαστικά μόνος» σχολιάζει στο Artplay.gr η Κάτια Γέρου.

 

 

Η παράσταση θα ανέβει τον Νοέμβριο στο Θέατρο Βικτώρια, με παραγωγό τον Δημήτρη Κομνηνό. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Γιάννη Μετζικόφ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Λεωνίδας Μαριδάκης.