Θέατρο

“Ερωφίλη” με μουσική Γιάννη Χαρούλη

Το  ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ανοίγει την πόρτα του στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, γίνεται το ΣΗΜΕΙΟ των ΕΦΗΒΩΝ και ξεκινά την αναζήτησή  του  στη θεατρική πράξη με ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Το έργο δεν είναι άλλο από την Ερωφίλη  του Γιώργου Χορτάτζη, που θα ανεβάσει ο σκηνοθετης Δημήτρης Αδάμης με μουσική που γράφει αυτή την περίοδο ο ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής μουσικός Γιάννης Χαρούλης.

Μια συναρπαστική σύγχρονη εκδοχή της πιο γνωστής τραγωδίας της κρητικής λογοτεχνίας. Μια παράσταση  που θα καθηλώσει τους μαθητές – θεατές, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει το σπουδαίο αυτό κείμενο στη νέα γενιά. Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου , τη σκέψη, αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας  μας.

Ένα έργο που έμεινε ζωντανό και χάρη στην προφορική παράδοση, αφού πολλά τμήματά του διασκευάστηκαν και διαδίδονταν ως δημοτικά τραγούδια  ή εντάχθηκαν σε παροιμίες.

Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης θα μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου με τρόπο αντιληπτό στους μαθητές στους οποίους απευθύνεται.

Έναρξη Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014, στο Θέατρο Σημείο Χαριλάου Τρικούπη 10 (πίσω από το Πάντειο Παν/μιο).