Θέατρο

Ανοιχτό στα Βαλκάνια το Δημοτικό Πειραιά

“Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν θα είναι ένας φορέας διερχομένων, αλλά θα έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το εξωτερικό και τα Βαλκάνια, ένα θέατρο που θα λειτουργεί ως πύλη πολιτισμού προς όλες τις πλευρές και τους χώρους της πόλης, από το λιμάνι

έως τα Καμίνια, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και την Καστέλα ”, δήλωσε στο artplay.gr ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Διαμαντής, Πειραιώτης με ευαισθησίες και σκηνοθέτης με ανησυχίες.

“Αυτό το τεράστιο μνημείο είναι ένα πολύ δυνατό στολίδι από τη μια και φορέας ενός εξαγώγιμου προιόντος από την άλλη και εύχομαι και ελπίζω να εξελιχθεί σε δυναμικό και πολύχρωμο, που θα φιλοξενεί και θα ανοίγεται σε όλες τις μορφές τέχνης”, συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντής που όπως εξήγησε βρίσκεται σε ουσιώδεις προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός “γερού πυρήνα και μιας δυνατής καρδιάς” του σημαντικού αυτού καλλιτεχνικού οργανισμού.

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος διευθυντής Τάκης Τζαμαργιάς, έγραψε το παρακάτω αποχαιρετιστήριο σημείωμα στη σελίδα του στο fb

 

τζαμαρ

Φίλοι μου,
Αποχωρώ από τη Θέση του Καλλιτεχνικού διευθυντή μετά τη λήξη της μονοετούς θητείας μου τον Αύγουστο και την παράτασή της μέχρι σήμερα.
Με πρόταση της επιτροπής που όρισε ο ΟΠΑΝ και “με σκεπτικό χωρίς σκεπτικό” αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά!
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη στενή μου συνεργάτιδα Πασχαλιά Σιγγίκου καθώς και τις συνεργάτιδες μου στο Γραφείο επικοινωνίας και Τύπου για την ανιδιοτελή στήριξή τους στο επίπονο έργο μου να βγάλουμε το Θέατρο από την αφάνεια και να το κάνουμε να αποκτήσει κύρος και αξιοπιστία. Επίσης όλα τα τμήματα του ΔΘΠ τεχνικών, ταμείου, ταξιθεσίας, φύλαξης και καθαριότητας για την γόνιμη και δημιουργική συνεργασία τους.Οπωσδήποτε τον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Πειραιά.
Σίγουρα θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Τύπου για την προώθηση των επιλογών μου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκατοντάδες θεατές που χαίρονταν με τις καλλιτεχνικές προτάσεις και επιλογές του ΔΘΠ, χωρίς να ξέρουν τις περισσότερες φορές ποιος βρισκόταν πίσω από αυτές.
Εύχομαι στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, συνάδελφο κ. Νίκο Διαμαντή, καλή επιτυχία στο έργο του!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και καλή συνέχεια σε όλους μας!”

Μάνια Ζούση