Θέατρο

Ανοιχτό κάλεσμα σε θεατρικές ομάδες και δημιουργούς

Κάλεσμα σε θεατρικές ομάδες και ανεξάρτητους δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή στο 2ο Handmade and Recycled Theater Festival που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος), απευθύνει η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών στο 1st Handmade and Recycled Theater Festival τον Οκτώβριο του 2013, τώρα έρχεται η δεύτερη εκδοχή μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής συσπείρωσης, που στόχο έχει να προβάλει παραστάσεις και συμμετοχές, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου.

1 (2)

Το 2nd handmade and recycled theater festival θα γίνει στον ανανεωμένο Τεχνοχώρο Φάμπρικα και η πρόταση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε παραστάσεις όλων των ειδών, από τον χώρο του θεάτρου και του χορού, της performance, της εγκατάστασης, των εικαστικών και της φωτογραφίας, του videoart, του ντοκυμαντέρ και των ταινιών μικρού μήκους, του τσίρκο, του παιδικού θεάτρου αλλά και του κουκλοθεάτρου.

1 (4)

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές και για σεμινάρια και θα γίνονται αποδεκτές στην διεύθυνση: [email protected] μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2014.

Η ομάδα που θα κερδίσει το «βραβείο επιτροπής» θα πραγματοποιήσει οκτώ παραστάσεις στο υπόγειο θέατρο Fabrica Athens του Τεχνοχώρου Φάμπρικα τη σεζόν 2014-2015, ενώ τέσσερεις παραστάσεις θα παρουσιάσει η ομάδα που θα κερδίσει το «βραβείο κοινού».

1 (5)

Βρείτε τη φόρμα συμμετοχής στο: http://www.fabricaathens.gr/ και στείλτε την στο be.with.fabricart@gmail.com μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2014.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου και η είσοδος για κάθε παράσταση θα είναι 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις για το Φεστιβάλ στο www.fabricaathens.gr και τηλεφωνικά στο 69.84.35.26.64

 

Λίγα λόγια για τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα       

 

10441396_774722162549734_9155026597853476728_n       

Στην καρδιά του Κεραμεικού, στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χώρος σας υποδέχεται καθημερινά από τις 11.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ για να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας. Περιβάλλον φιλικό, πολύχρωμο και κυρίως καλλιτεχνικό, είναι το ιδανικό μέρος για να αναζητήσει κανείς τον Μικρό Πρίγκιπα, την Τζεσολμίνα, τον Τσάρλι.. και όλους εκείνους τους μικρούς και αφανείς ήρωες που ψάχνουν ακόμα να βρουν το χαμένο Κόκκινο Μπαλόνι.

1 (16)

Με έδρα το υπόγειο θέατρο της ομάδας Fabrica Athens, ο νεοσύστατος χώρος φτιαγμένος από την ίδια την ομάδα, αποτελεί τον ισόγειο χώρο- φουαγιέ του θεάτρου και φιλοδοξεί εκτός των άλλων να φιλοξενήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δρώμενα εμπνευσμένα από την τέχνη των ακροβατών και του τσίρκο, εκθέσεις εικαστικές και φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

1 (10)

Οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος δημιούργησαν από την αρχή έναν χώρο βασισμένο κατά αποκλειστικότητα στην ιδέα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου, τα έπιπλα του οποίου θυμίζουν σύγχρονα έργα τέχνης. Μαδέρια και γρανάζια που μετατράπηκαν σε τραπέζια, πολύχρωμα βαρέλια που μεταμορφώθηκαν σε καναπέδες, καρούλια από καλώδια της ΔΕΗ που μετασχηματίστηκαν σε αναπαυτικές κουνιστές καρέκλες, είναι λίγες μόνο από τις μεταμορφώσεις του χώρου.

1 (13)

Μικρή προειδοποίηση! Στον χώρο περιτριγυρίζουν πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και σερβίρουν ένα μαγικό φίλτρο . Αν τους βρείτε ζητήστε το και έπειτα ρωτήστε να σας πουν την Ιστορία για το Τσίρκο της Αγάπης. Πού ξέρετε; Ίσως τότε να μεταμορφωθείτε και εσείς στον προσωπικό Ήρωα που πραγματικά επιθυμείτε… και ίσως τον αγαπήσετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε.

Φωτογραφίες: Fabrica Athens