Εκδήλωση Θέατρο Μουσική Χορός

Ανοιχτοί 115 χώροι για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Ενενήντα τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα διοργανώνει για την φετινή Πανσέληνο του Αυγούστου, στις 7 του μήνα, το υπουργείο Πολιτισμού. Ανακοινώνει επίσης ότι άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η πρόταση συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι το 2016 υπήρξαν περισσότερες από 60.000 συμμετοχές.

Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 7 Αυγούστου, περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις έως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και άλλες δράσεις.

Για την Αθήνα και την Αττική προβλέπεται ότι εκείνη τη βραδιά η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή έως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο έως τα μεσάνυχτα. Μουσικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00), και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).