Θέατρο

Αναλόγια στο Τέχνης: Ένας θεσμός με παρελθόν και μέλλον

Ολοκληρώνονται σήμερα τα θεατρικά αναλόγια 2014, στο Θέατρο Τέχνης της Οδού Φρυνίχου με τίτλο η Ελληνική Δραματουργία ΤΩΡΑ.

Στις 8 μ.μ. παρουσιάζεται το έργο του Ιάσονα Σίγμα (Δημήτρη Σδρόλια) «Θόρυβος» σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Σκουρλέτη, ένα έργο που παρακολουθεί δύο ζευγάρια σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στο βουνό, κάτω από τον κεντρικό πυλώνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζεται το έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Η Δεσποινίς Δυστυχία», σε σκηνοθετική επιμέλεια Ασπας Τομπούλη. Σε αυτό το τελευταίο αναλόγιο επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης ο Στράτος Τζώρτζογλου, έπειτα από αρκετά χρόνια, ερμηνεύοντας έναν από τους ρόλους. Μαζί του οι: Ιωάννα Αγγελίδη, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Kάτια Ιωαννίδου, Λεωνίδας Μαράκης, Υβόνη Μαλτέζου, Σοφία Σεϊρλή.

Τα θεατρικά αναλόγια του Τέχνης οργανώθηκαν και φέτος – όπως γίνεται και από το 2004 που ξεκίνησαν- από την Σίσσυ Παπαθανασίου και είχαν μια εξαιρετική αντιπροσώπευση της δραματουργικής παραγωγής, φιλοξενώντας διαφορετικές γενιές και θεματικές.

Η ομάδα των Αναλογίων θα συνεχίσει να δουλεύει με θεατρικά κείμενα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ για τις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζεται η φιλοξενία των ξένων συγγραφέων, καθώς και το άνοιγμα των αναλογίων προς την περιφέρεια.