Θέατρο

«amor est. αγάπη είναι.» στο Βοτανικό

Μετά την παρουσίασή της στο Ηράκλειο Κρήτης τον Ιούλιο 2014, η παράσταση «amor est. αγάπη είναι.» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Δέσποινας Σιδηροπούλου έρχεται στην Αθήνα

 

στο Playground for the arts στο Βοτανικό από τις  12 Δεκεμβρίου για 12 παραστάσεις.

Βασισμένη στην ερωτική επιστολογραφία της ρωσίδας ποιήτριας Μαρίνα Τσβετάγιεβα, με τίτλο «Γράμματα στον Ελικώνα», η παράσταση είναι ένα ταξίδι συνάντησης με τον έρωτα. Μία κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής που δεν έπαψε ποτέ να τον αναζητάει.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες, άλλοτε ως αφηγητές, άλλοτε ως ήρωες, άλλοτε ως μονάδες, άλλοτε ως ζευγάρια και άλλοτε ως χορός, ξεδιπλώνουν επί σκηνής τη μία τυχαία ερωτική συνάντηση που γίνεται η αιώνια ερωτική συνάντηση. Η ερωτική ιστορία όλων μας, πέρα από τα γεγονότα. Το πρόσωπο είναι μόνο η αφετηρία. Ποιός είναι ο άλλος; Τι αναζητούμε μέσα από τον άλλο; Με τι θέλουμε να συναντηθούμε; Που κατοικεί η αγάπη; Αγάπη είναι…; Το φως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σκιά, το πέταγμα με την πτώση. Στον έρωτα όλα είναι δύο και όλα τείνουν να γίνουν ένα.

Η ιδέα για την παράσταση γεννήθηκε μέσα από την αλληλογραφία τριών σπουδαίων ποιητών: του Rainer Maria Rilke (Ράινερ Μαρία Ρίλκε), της Marina Tsvetaeva (Μαρίνα Τσβετάγιεβα) και του Boris Pasternak (Μπόρις Πάστερνακ). Μια αλληλογραφία-πορτρέτο του ιερού παραληρήματος για την ποίηση που μόνο έρωτα αποπνέει.

Η παράσταση ‘amor est. αγάπη είναι.’ θα παίζεται από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου, από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα στις 21.30.

 

«amor est.  αγάπη είναι.» . Φωτογραφία: © Padelis Frantzis

«amor est. αγάπη είναι.» . Φωτογραφία: © Padelis Frantzis

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Δήµητρα Κονδυλάκη

Ιδέα, δραματουργία, σκηνοθεσία: Δέσποινα Σιδηροπούλου

Επιµέλεια σκηνικού – κοστουµιών: Θανάσης Γεωργίου, Δέσποινα Σιδηροπούλου

Κίνηση: Φώτης Νικολάου

Σχεδιασμός ήχου: Svendaq

Μουσική διδασκαλία: Χρυσάνθη Ζερτοπούλη

Φωτισµοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στράτος Παλαιολόγος

Video, φωτογραφίες, έντυπο υλικό: Παντελής Φραντζής

Σχεδιασµός προγράµµατος και επιλογή κειµένων: Δέσποινα Σιδηροπούλου

Ερμηνεία, Συνδηµιουργία: Βασιλική Κακοσαίου, Στράτος Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, ∆έσποινα Σιδηροπούλου, Έλλη Χατζεϊπίδου

Info

PLAYGROUND for the arts

Βουτσαρά 6, Βοτανικός

Τηλ: 697 99 39 085

Ώρες: 10.00 – 12.00 & 17.30 – 21.00