Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Αμαλία Βλάχου : «Τα στερεότυπα ζουν και βασιλεύουν»

«Η επανάσταση του καναπέ, είναι η επανάσταση που θέλουμε να κάνουμε μέσα μας. Ο καναπές είναι η πρόφαση να μην την κάνουμε και ως τίτλος ένα πολύ ισχυρό κλισέ που κρύβει μια αλήθεια και μια ειρωνεία», σημειώνει στο artplay.gr η Αμαλία Βλάχου με αφορμή την σκηνοθεσία της στη παράσταση «Μήνις, η επανάσταση του καναπέ» που ανεβαίνει εκ νέου από τον Νοέμβριο στο Bios.

«Η Μήνις (οργή) είναι το αποτέλεσμα της μη επανάστασης. Αυτό το εσωτερικό φάγωμα», προσθέτει. «Στην ουσία εμείς προσπαθούμε να διεισδύσουμε σε αυτό που γίνεται μέσα μας, με αφορμή τη γενιά μας -που η γενιά των 30 έως 50 καθορίζει την παρούσα εποχή και σε ένα βαθμό και την επόμενη, όπως μας καθορίζει κι εμάς η προηγούμενη, γιατί είμαστε και παρελθοντολάγνοι- και να εκφράσουμε την αλήθεια με τον δικό μας τρόπο υψώνοντας έναν καθρέφτη σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.
Στην παράσταση έχουμε συγκεντρώσει όλα τα κλισέ με μια ισχυρή δομή που συναντάμε στο υπαρξιακό θέατρο. Η επανάληψη του τίποτα, του γυρνάω γύρω- γύρω από τον εαυτό μου, κυνηγάω το καρότο κι όλες αυτές τις ματαιότητες που μας έχουν κατακλύσει. Κι όταν λέω ματαιότητα εννοώ αυτό που προκύπτει από τα στερεότυπα που ζουν και βασιλεύουν εν έτει 2017».

Αμαλία Βλάχου

Συντελεστές

Ιδέα / Σκηνοθεσία: Αμαλία Βλάχου

Κείμενο: Αμαλία Βλάχου, Πένυ Παπαγεωργίου

Δραματουργική Επεξεργασία:  Αμαλία Βλάχου, Κατερίνα Λούβαρη – Φασόη

Ερμηνεύουν : Κατερίνα Λούβαρη- Φασόη, Πένυ Παπαγεωργίου