Θέατρο Μουσική

Ακυρώσεις και αλλαγές λόγω εκλογών

Συνεχίζονται οι αλλαγές και οι ακυρώσεις που επιφέρουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι επερχόμενες εθνικές εκλογές με πρώτον και καλύτερο τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων που τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

«Καλοκαίρι στην Αθήνα» από 10 έως 24 Σεπτεμβρίου. Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη συναυλία της Χορωδίας του Οργανισμού στα Προπύλαια μεταφέρεται στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ύψος αγάλματος Μακρυγιάννη) στις 7 μ.μ. Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρεται από τα Προπύλαια στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού στις 8μ.μ. Η θεατρική παράσταση «Γέρμα» από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Κέντρου Κ. Πατησίων στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού μεταφέρεται από το Σάββατο 19/9 το Σάββατο 12/9 στις 8 μ.μ.
Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας αποκτά νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, από 23/9 έως 4/10, όπως και το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25/9 έως 11/10.
Η συναυλία “Giuseppe Verdi: I due Foscari” της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Οργανισμού στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού μεταφέρεται από την Πέμπτη 24/9 την Τετάρτη 30/9 στον ίδιο χώρο στις 8 μ.μ.
Αναβάλλονται οι συναυλίες της σειράς «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη» το Σάββατο 12/9 στον Πεζόδρομο Βουκουρεστίου με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Τρίτη 15/9 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με τη Big Band, την Τετάρτη 16/9 στην πλατεία Αγ. Παύλου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τη Χορωδία, καθώς και το Σάββατο 19/9 στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου με τη Big Band. Επίσης, αναβάλλονται η συναυλία της Big Band «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης» στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η σειρά εκδηλώσεων «Δράσεις Πολιτισμού στο Πάρκο 2015» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Για τον επόμενο χρόνο μεταφέρονται το Athens Gardens Festival (11 – 13/9) και το “Philosophy Walk” (18 – 20/9).
Τέλος ακυρώνεται η εκδήλωση Διαφυγές από κάθε εξάρτηση… από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου.

Ακυρώσεις και στη Θεσσαλονίκη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενημερώνει ότι η παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος», που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, δεν θα πραγματοποιηθεί. Επίσης στο ίδιο θέατρο ακυρώνεται η συναυλία των Γιώργου Νταλάρα, Ελένης Βιτάλη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου. Ακυρώνεται επίσης η συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στη Μονή Λαζαριστών με τίτλο «Άγιος ο Έρωτας» και με τη συμμετοχή των Τάνιας Τσανακλίδου, Ρίτας Αντωνοπούλου και Κορίνας Λεγάκη, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.