Έφηβος Θέατρο

«Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε» για εφήβους στο Ιλίσια

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης συναντιούνται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ιλίσια με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε μια παράσταση για εφήβους που αναζητά να φέρει τους μαθητές σε μια συνάντηση απρόσμενη με τη γλώσσα του μεγάλου Σκιαθίτη.


Μια παράσταση με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης που στοχεύει να μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου, με χιούμορ και συγκίνηση για τα πιο βαθιά πάθη του ανθρώπου.
Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του αξεπέραστου αυτού λόγου όπου ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει η μουσική που θα γράψει ειδικά ο τραγουδιστής και συνθέτης Χρήστος Θηβαίος, αγαπητός στους νέους για την φωνή και τα τραγούδια του. Στο σκηνικό-εγκατάσταση θα δράσουν 4 ηθοποιοί που θα σημειώνουν :

«Αγαπητέ κυρ Αλέξανδρε,

Σου στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί θα θέλαμε να είσαι εδώ μαζί μας σε ένα θέατρο από αυτά που «στήνουμε και τα χαλνούμε» , για να ακούσουμε τις λέξεις σου ξανά , να ζωντανέψουμε τα πρόσωπα των διηγημάτων σου , και για να συναντήσουμε μέσα από αυτά τους νέους ανθρώπους. Μέσα από τούτο το ταξίδι μπορούμε να βρούμε δύναμη κι εκεί να φανερώσουμε τα βάθη της ψυχής μας , εκεί που ο καθένας μας είναι τόσο μοναδικός…

καλή αντάμωση κυρ Αλέξανδρε..».

Μ. Ζ