Θέατρο

Αδαμάκη-Κατσανδρή: Δυο «Τσούχτρες» στην σκηνή

Σε εντατικές πρόβες βρίσκονται οι Μίνα Αδαμάκη και Μαρία Κατσανδρή, οι οποίες πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στο έργο του Don Nigro «Οι Τσούχτες» που κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου

στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε δική τους σκηνοθεσία.

Ηρωίδες του έργου, που ανεβαίνει σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα, δυο γυναίκες ηθοποιοί του κινηματογράφου που βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους.

 

Η μια του «εμπορικού», γλωσσοκοπάνα και προσγειωμένη, άνεργη εδώ και χρόνια. Η άλλη, του «ποιοτικού», ποζάτη και δήθεν ασυμβίβαστη, έχει καταλήξει σε ένα θλιβερό θέατρο και με έναν ρόλο της συμφοράς. Οι δυο γυναίκες μισούνται θανάσιμα εδώ και δεκαετίες.

 

Κάποια στιγμή δέχονται μια πρόταση να ξαναπαίξουν στο σινεμά και μάλιστα στο πασίγνωστο θρίλερ «Τι απέγινε η Μπέιμπυ Τζέιν», με πρωταγωνίστριες στην κλασσική ταινία, την Τζόαν Κρώφορντ και Μπέττυ Ντέιβις.     

Οι δυο «σταρ» αρχίζουν τα γυρίσματα, ωστόσο το σενάριο της ταινίας μπλέκεται με την πραγματικότητα της ζωής της κάθε μιας από τις ηρωίδες, με εντελώς απροσδόκητα, άλλοτε κωμικά, άλλοτε κωμικοτραγικά και άλλοτε ανατριχιαστικά αποτελέσματα!

Μάνια Ζούση