Θέατρο

A όπως Αντιγόνη

Βασισμένη στην Αντιγόνη του Ηλία Βενέζη και στην Αντιγόνη του Σοφοκλή η performance A, ανεβαίνει απόψε Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Εμφύλιο

σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Στάθη Αθανασίου, με ερμηνευτές την   Σεραφίτα Γρηγοριάδου και τον Γιάννη Βογιατζή.

Μια γυναίκα εξαναγκάζεται να μείνει κάτω από το κρεμασμένο πτώμα του αδελφού της στη μέση ενός καμένου δάσους, μέχρι οι αρχές αποφασίσουν ότι τιμωρήθηκε αρκετά.

Στην κινηματογραφική ταινία «Α», ο σκηνοθέτης Στάθης Αθανασίου με τον διάσημο Ελληνιστή και συγγραφέα PedroOlalla, διαπραγματεύονται την Αντιγόνη στον αντίποδα της τραγωδίας του Σοφοκλή: Ενώ στην εκδοχή του Σοφοκλή βλέπουμε την Αντιγόνη πρόθυμη να θυσιάσει τη ζωή της στο όνομα της προσωπικής της έννοιας της δικαιοσύνης, η ηρωίδα της ταινίας δεν είναι και δε θέλει να γίνει Αντιγόνη.

Αυτή την ταινία ο δημιουργός δεν την ήθελε στατική, αλλά δυναμική, μέρος δηλαδή μιας παράστασης στην οποία θα συνδιαλέγεται με τον πρωταγωνιστή ηθοποιό ζωντανό επί σκηνής συνοδεία μουσικής.

111111111111111111111111111111