Θέατρο Συνέδριο

4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας

“Έρως & Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική” είναι το θέμα του 4ου  Διεθνούς  Συνεδρίου Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας που πραγματοποιείται  2-4 Δεκεμβρίου στο  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από την Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας.

Αντλώντας υλικό από τον μύθο του Έρωτα & της Ψυχής προσεγγίζονται οι θεματικές του συνεδρίου που ως πεδίο έρευνας και πρακτικής, αφορούν στην απώλεια, την μεταμορφωτική της δύναμη και την δημιουργική της αντιμετώπιση. Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούν τις τέχνες και το θέατρο αντιλαμβάνονται ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες, μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απώλειες και τις προκλήσεις, τις προοπτικές που αυτές γεννούν. Η ανταπόκριση και συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όχι μόνο από τα πεδία της ψυχοθεραπείας & ψυχικής υγείας αλλά και της εκπαίδευσης, θεατρολογίας,  θεραπειών μέσω Τέχνης, είναι μεγάλη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές Διαλέξεις-Performances, Master Classes, περισσότερα από 40 βιωματικά Εργαστήρια, Στρογγυλά Τραπέζια, Δρώμενα, Προβολές, Έκθεση Βιβλίου, Θέατρο Playback κ.α.

Μεταξύ των ξένων ομιλητών είναι ο καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Robert Landy, η Δραματοθεραπεύτρια/Παιγνιοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Brenda Meldrum από τη Μ. Βρετανία, η Δραματοθεραπεύτρια και Παιδαγωγός στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, Alison Kelly, η Δραματοθεραπεύτρια από το Tel Hai Academic College του Ισραήλ, Susana Pendzik  και η πρωτοπόρα στη Δραματοθεραπεία στην Ευρώπη, η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στην Ελλάδα, Dr Sue Jennings από τη Μ. Βρετανία.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και της European Federation of Dramatherapy.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές κλπ: www.edpe.gr και στη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 6947 708544.

Οι εγγραφές συνεχίζονται όσο υπάρχουν θέσεις.

Δανάης 5, 116 31 Αθήνα. Τηλ/Fax 210-7523682 www.edpe.gr

Γραφείο Οργάνωσης – Γραμματεία

Μαρκοπούλου 475, Τ.Θ. 1406 Αγ. Παρασκευή, 19003 Πόρτο Ράφτη.Tel. / Fax+ 30 22990 84570. E-mail: [email protected]