Οι δημιουργοί γράφουν Όπερα

Κ. Ευαγγελάτου: «Μια μεγάλη εμπειρία που σηματοδοτεί επιστροφή και αφετηρία»

Δέκα χρόνια μετά τις σπουδές της στη Ρωσία, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει στην χώρα με την μεγάλη θεατρική παράδοση για την πρώτη της σκηνοθεσία στη μεγάλη κλίμακα της όπερας που έμελλε να είναι εντυπωσιακή.

Μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας της Πέρμ Θόδωρου Κουρεντζή, η Κατερίνα σκηνοθετεί ”Τα παραμύθια του Χόφμαν ” και λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα, γράφει στο artplay.gr ένα πολύ προσωπικό και τρυφερό σημείωμα για αυτήν την «μεγάλη εμπειρία»

 

2015-01-20 10.58.43

 

«Παράθυρο στην Όπερα της Περμ στη Ρωσία. Εδώ όπου περνώ ώρες και ώρες τους τελευταίους μήνες.

Πριν λίγα χρόνια γνώρισα τον Θοδωρή Κουρεντζή , μία παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα. Και τώρα βρίσκομαι εδώ στην καρδιά του χειμώνα , για μια μεγάλη εμπειρία που σηματοδοτεί επιστροφή και αφετηρία.

 

2015-01-25 09.59.22

Όταν άκουσα πριν λίγες μέρες την ορχήστρα να κουρδίζει πριν την γενική δοκιμή , μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Σαν να ξυπνούσε μια μνήμη από τα παιδικά μου χρόνια, σαν να τέθηκε σε εκκίνηση κάτι μέσα μου που το είχα λησμονήσει. Ήταν συνταρακτικό και καθησυχαστικό ταυτόχρονα.

Σήμερα, λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα, νιώθω ευγνωμοσύνη προς όλη την ομάδα των καλλιτεχνών και τεράστια συγκίνηση για την ενθουσιώδη υποδοχή από τον κόσμο. Η Μουσική… τι δώρο στην ανθρωπότητα..»

 

Κατερίνα Ευαγγελάτου

 

xofman