Μουσική

Venetian Road ή αλλιώς από τις Κάννες στο L.A

Alexia Vassiliou_2

Ο Venetian Road είναι ένας δίσκος με Αυτοσχεδιασμό Φωνής από την Αλέξια Βασιλείου και κιθάρας από τον Ronan Chris Murphy.

Η φιλία τους άρχισε το 2002 όταν γνωρίστηκαν στις Κάννες στο Midem και η συνεργασία τους λίγα χρόνια αργότερα όταν συναντήθηκαν στο στούντιο του Ronan στο Los Angeles το 2005. Εκεί είχαν την ιδέα να αυτοσχεδιάσουν και να ηχογραφήσουν τον αυτοσχεδιασμό τους. Το αποτέλεσμα ονομάστηκε “Venetian Road”.

 

Ronan Chris Murphy

Την εποχή εκείνη η Αλέξια είχε μόλις αρχίσει να ηχογραφεί και να κυκλοφορεί μια σειρά από αυτοσχεδιασμούς φωνής τους οποίους ονόμασε: “The Improvisation Series”.

 

 

Το Venetian Road εντάχθηκε στη σειρά Αυτοσχεδιασμών “The Improvisation Series” το 2014, όταν η Αλέξια και ο Ronan συναντήθηκαν ξανά στο στούντιο του Ronan στο Los Angeles για πρόβα για την πρώτη τους συναυλία στο θέατρο της Unesco στο Παρίσι τον Μάιο του 2014. Το αποτέλεσμα της πρόβας/ αυτοσχεδιασμού τους για το Παρίσι ηχογραφήθηκε κι έγινε το δεύτερο μέρος του δίσκου το “Sunset Boulevard/ Hollywood”. Μαζί δημιούργησαν το ολοκληρωμένο έργο: Venetian Road.

 

 

Credits

Φωνή: Αλέξια Βασιλείου

Κιθάρα: Ronan Chris Murphy

Σύνθεση: Αλέξια Βασιλείου – Ronan Chris Murphy

Παραγωγή: Ronan Chris Murphy- Αλέξια Βασιλείου

Μίξη & Mastering: Ronan Chris Murphy

Ηχογράφηση: Ronan Chris Murphy- Diego Lopez

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Veneto West στο Los Angeles.