Μουσική

«Unfuck Greece» από τους U2

Πολιτικό μήνυμα συμπαράστασης για την Ελλάδα περνούν και πάλι οι U2, αυτή τη φορά μέσα από τις συναυλίες στην περιοδεία τους «Innocence + Experience», που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σε ΗΠΑ και Καναδά.

Κατά τη διάρκεια των συναυλιών, την ώρα που τραγουδούν ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια τους, το «Bullet the Blue Sky» από το άλμπουμ «The Joshua Tree», μέσα από την γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στη σκηνή, προβάλλονται πολιτικά μηνύματα. Εικόνες από το Las Vegas και τα χρηματιστήρια εναλλάσσονται με εικόνες από τις συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας και της κρίσης στην πλατεία Συντάγματος. Παραλλήλως εμφανίζεται στην γιγαντοοθόνη το μήνυμα «Unfuck Greece», το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Οι U2 έχουν εκφράσει και στο παρελθόν τα φιλικά τους αισθήματα προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν ο Bonno είχε έρθει για τη συναυλία του, είχε αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που βίωναν η Ελλάδα και η Ιρλανδία.