Μουσική

Αγγελάκας και Last Drive στο Underock Festival

Ιδιαίτερο χαρακτήρα επιχειρεί να δείξει με την παρθενική του διοργάνωση το 1ο UNDEROCK FESTIVAL, που γίνεται την Παρασκευή 5 και  το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Στάδιο Τρίπολης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και συστηματική απόπειρα διοργάνωσης και καθιέρωσης ενός Pop-Rock Festival στην Πελοπόννησο, το οποίο θα είναι ευρύτερης απήχησης και μεγαλύτερης κλίμακας από τις έως σήμερα πρωτοβουλίες.

Το UNDEROCK FESTIVAL προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού θεσμού, ο οποίος θα αναδεικνύει το μουσικό δυναμικό της Περιφέρειας και όπως επισημαίνει η διοργανώτρια εταιρία «ΚΕΡΑΣ Πολιτισμός & Ανάπτυξη» φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο (επαναλαμβανόμενο) ετήσιο θεσμό.

Το σημαντικότερο, ίσως, στοιχείο που διαφοροποιεί το UNDEROCK FESTIVAL από τις λοιπές – αξιόλογες κατά τα άλλα – πρωτοβουλίες, είναι ότι στοχεύει στο να καθιερωθεί ως ένα “Major scale Rock/Pop Festival”, διεθνούς εμβέλειας. «Μέσα από το UNDEROCK FESTIVAL στοχεύουμε στο να φέρουμε στο προσκήνιο κάθε ενεργό και δημιουργικό κύτταρο / σχήμα της μουσικής Pop-Rock σκηνής της Πελοποννήσου αλλά και όλης της χώρας», επισημαίνουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Μελλοντικά, με τις σχεδιαζόμενες συμμετοχές ξένων δημοφιλών ονομάτων θα επιτευχθεί η απαιτούμενη μεταφορά τεχνογνωσίας και η ώσμωση της εγχώριας σκηνής με τα σύγχρονα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας».

 

Ποιοι μετέχουν στο 1ο UNDEROCK FESTIVAL

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο UNDEROCK FESTIVAL εμφανίζονται οι:

Fallen Arise: Μια μπάντα που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια και κινείται σ’ ένα ενδιαφέρον μουσικό υβρίδιο, το «συμφωνικό» metal.

Propabanda: Η μετεξέλιξη της «Μπάντας Περιορισμένης Ευθύνης», μια νέο-punk μπάντα από το Γύθειο.

Terpsis: Το γκρουπ – έκπληξη του Schoolwave από το Ναύπλιο.

 

Blue Balack Band: Οι Blue Black Band είναι μία νεοσύστατη μπάντα, τα μέλη της οποίας όμως έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο της μουσικής. Οι περισσότεροι έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους σε προηγούμενα σχήματα και έχουν παίξει σε συναυλίες και festival με θρυλικά ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας σκηνής. Hγκάμα των μουσικών τους εκτείνεται από το κλασσικό Rock έως τη Funkκαι το Reggae.

Γιάννης Αγγελάκας: Η θρυλική μορφή του Ελληνικού Rock, o frontman και η ΦΩΝΗ του πασίγνωστου γκρουπ «ΤΡΥΠΕΣ», από το 2001 και μετά σε ενδιαφέρουσες πειραματικές αναζητήσεις σε όλο το μουσικό φάσμα, κλείνει την 1η ημέρα του UNDEROCK FESTIVAL. Είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίζεται στην Πελοπόννησο, σε ανοιχτή συναυλία!

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται τα γκρουπ:

Ocean Mind: Heavy metal μπάντα με αξιόλογη παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα αλλά και με παρουσία στο εξωτερικό.

Roundlights: Αν και δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα μισά τους μέλη προέρχονται από την Καλαμάτα, όπου και υπάρχει ένα μεγάλο fan base της μπάντας. Κλασσικό Rock με hard πινελίες.

 

 

1000Μods: Από το Χιλιομόδι Κορινθίας, η μπάντα αυτή με το εξαιρετικό psychedelic/heavy ήχο, έχει μεγάλη δισκογραφική αλλά και συναυλιακή ιστορία, συμπεριλαμβανομένης εμφάνισης στο Rockwave.

The Last Drive: Πάνω από 30 χρόνια Rock, η μπάντα που δικαίως θεωρείται η σημαντικότερη Rock μπάντα της χώρας, τιμά με την εμφάνισή αυτή το UNDEROCK FESTIVAL. Οι εμφανίσεις των Last Drive είναι πλέον σπάνιες και γι’ αυτό η παρουσία τους στο «κλείσιμο» του Φεστιβάλ είναι όχι μόνο τιμητική αλλά και συλλεκτική.