Βιβλίο Μουσική Χορός

Τάνγκο: αυτός ο μύθος

«Το τάνγκο – η ιστορία και η εξέλιξή του», το βιβλίο που έγραψε ο Ουρουγουανός ποιητής Horacio Ferrer για τον πιο αισθησιακό χορό παρουσιάζουν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου οι εκδόσεις Κοντύλι στο Floral.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η μεταφράστρια Marta Silvia Dios Sanz και ο Νίκος Μαρκέτος, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής.

Το βιβλίο «Το τάνγκο – η ιστορία και η εξέλιξή του» του Horacio Ferrer αποκαλύπτει πως πίσω από τα πρόσωπα – κλειδιά και τα έργα – ορόσημα που στιγμάτισαν την ιστορία του τάνγκο, υπάρχει ένα πολύβουο αλλά ανώνυμο εργαστήρι ανθρώπων που με τον χορό και τη μουσική τους, έδωσαν στο τάνγκο τη φυσιογνωμία και την πνοή που το κάνει μοναδικό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Horacio Ferrer γεννιέται στο Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) στις 2.6.1933. Ποιητής, δημιουργός μιας νέας γλώσσας που ανταποκρίνεται στο Μπουένος Άιρες του 20ου αιώνα, αλλά και δεινός μελετητής του τάνγκο, μαζί με τον Astor Piazzolla, θα αλλάξει για πάντα την ιστορία του μουσικού αυτού είδους. To 1980 εκδίδει την εκτενέστερη ιστορία του τάνγκο που έχει γραφτεί ως τις μέρες μας. Είναι ιδρυτής της Εθνικής Ακαδημίας του Τάνγκο και του Μουσείου Τάνγκο. Εξακολουθεί να γράφει όπερες, βιβλια και ποιήματα, έχοντας λάβει αναρίθμητα βραβεία και διακρίσεις.

Θα ακολουθήσει βραδιά αργεντίντικου τάνγκο (milonga), σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό itango.gr. Τη μουσική επιλέγει ο Νίκος Καρβουντζής.

Info

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.

Floral, Θεμιστοκλέους 80 Εξάρχεια

Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφία εξωφύλλου: itango.gr