Μουσική

Στην Αθήνα η Vienna Classic Orchestra

Μια παγκοσμίως φημισμένη ορχήστρα, η Vienna Classic Orchestra, θα εμφανιστεί στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του Daniel Hoyem – Cavazza, στις 9 Δεκεμβρίου, στο Πάνθεον.

Η Βιεννέζικη ορχήστρα δημιουργήθηκε από βιρτουόζους και ενέπνευσε καλλιτέχνες με κοινό σκοπό να συντηρούν και να διαβιβάζουν την ομορφιά της κλασικής μουσικής. Κάθε ορχήστρα έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Κάθε μαέστρος αποτελεί ένα μικρό μουσικό κόσμο μαζί με τους μουσικούς και το κοινό. Όλα αυτά τα ταλέντα συναντήθηκαν στη Βιέννη και από τότε, εκτός από την τοπική Φιλαρμονική, έχουν συμμετάσχει και στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε μεγαλοπρεπείς συναυλιακούς χώρους όπως η Όπερα της Βιέννης, το Olympia του Παρισιού, το Royal Albert Hall του Λονδίνου, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Τουρκία κ.α.

Wienerklassik Orchester 106

Το πρόγραμμα της συναυλίας στο πρώτο μέρος περιλαμβάνει έργα Mozart, ενώ στο δεύτερο κυρίως έργα των Johann & Josef Strauss, αλλά και των Leroy Anderson, Franz Lehar, Gustav Peter, Vittorio Monti και Emmerich Kalman. Η φημισμένη σοπράνο Judith Halaz θα τραγουδήσει και στα δύο μέρη εκτελώντας φημισμένα κομμάτια όπερας, σε ένα ενδιαφέρον μείγμα μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου.

Info

Πάνθεον

09 Δεκεμβρίου, 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 70, 65, 55, 45, 40, 35, 30 & 25 ευρώ