Μουσική

Τραγούδια και ζωγραφιές από τον Θάνο Ανεστόπουλο

Αποσπάσματα από την επερχόμενη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια θα παρουσιάσει την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ στην μπουάτ «Απανεμιά» της Πλάκας ο Θάνος Ανεστόπουλος.

Επί είκοσι χρόνια η φωνή του Ανεστόπουλου αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.

Το μουσικό set της Τρίτης θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν!

Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)