Μουσική

SIGNUM quartet: Διερευνώντας τα όρια της κλασσικής μουσικής

Τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, δύο Γερμανοί και δύο Σλοβένοι, πειραματίζονται με τα όρια της κλασσικής μουσικής τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία του SIGNUM saxophone quartet, εντάσσεται στη σειρά ECHO – Rising Stars, η οποία υποστηρίζεται από το το Πρόγραμμα Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συναυλία περιλαμβάνει τα έργα:

Jean Sibelius: Andante Festivo (διασκευή SSQ)

Αλεξάντερ Γκλαζούνοφ: Κουαρτέτο έργο 109 (για κουαρτέτο σαξοφώνων)

György Ligeti: Έξι Bagatelles (διασκευή F. Oehrli)

Samuel Barber: Adagio, έργο 11 (διασκευή J. van der Linder)

George Gershwin: Σουίτα πάνω σε θέματα από το “Porgy and Bess” (διασκευή S. Dedenon)

Το SIGNUM saxophone quartet αποτελούν οι:

Blaž Kemperle σαξόφωνο σοπράνο
Erik Nestler σαξόφωνο άλτο
Alan Lužar σαξόφωνο τενόρο
David Brand σαξόφωνο βαρύτονο

Η συμμετοχή του SIGNUM saxophone quartet στη σειρά ECHO – Rising Stars αποτελεί πρόταση των: Philharmonie – Κολωνία, Laeiszhalle Elbphilharmonie – Αμβούργο, Festspielhaus Μπάντεν Μπάντεν και Konzerthaus –  Ντόρτμουντ)
Τι είναι η σειρά ECHO – Rising Stars

Η σειρά ECHO – Rising Stars υποστηρίζεται
από το Πρόγραμμα Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως Rising Stars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής μέσα από το θεσμό των Rising Stars έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στόχος της σειράς είναι να φέρει σε επαφή νέους, διακεκριμένους μουσικούς με καινούργια ακροατήρια διεθνώς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης προγράμματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι όλοι εξαιρετικοί στο είδος μουσικής που εκπροσωπούν, και αυστηρά επιλεγμένοι από τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των αιθουσών-μελών.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου

(Ώραέναρξης: 20:30)

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Φωτογραφία εξωφύλλου: http://signum.no-te.com