Μουσική

Σαβίνα Γιαννάτου: Οι Παναγιές του Κόσμου

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico σε ένα γοητευτικό ταξίδι σε τόπο και σε χρόνο, σε μια επιλογή τραγουδιών από τον Λάμπρο Λιάβα με θέμα και τίτλο τις Παναγιές του Κόσμου, σήμερα Μ. Δευτέρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ah mon Die, U lamentu di Ghjesù, Vorskan ahper, Οργανικό της Αρμενίας, Planctus ante nescia, Como poden per sas culpas, Σήμερον μαύρος ουρανός, Christo Jesús (La Cruz), Agnus Dei, Saeta por carcelera, Tara at amama salibi, Rosa das rosas, Άρχοντες αφουγκράστε μου, Ave Maria (Deus ti salvet Maria), Passiuna, Virgjer Adhijitrie, Ω γλυκύ μου έαρ, μερικά από αυτά

Από τις Μαύρες Παναγιές της Αφρικής και τις Ινδιάνες Παναγιές της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, στα ελληνικά και κυπριακά μοιρολόγια της Παναγίας, στους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας, στις Ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία και τους Ισπανικούς μεσαιωνικούς ύμνους για την Παρθένο Μαρία. Από το μοιρολόι της μάνας στην προσδοκία της Ανάστασης και στην ανάταση των πασχαλινών ύμνων, υπενθυμίζοντας το βαθύτερο τελετουργικό περιεχόμενο των ημερών: τη μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή, από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Primavera en Salonico

Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα, ταμπουράς

Κώστας Βόμβολος ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα

Κυριάκος Γκουβέντας βιολί

Κώστας Θεοδώρου κρουστά

Χάρης Λαμπράκης ενορχηστρώσεις, νέυ

Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο)