Μουσική

Περιοδεία στην Ευρώπη με Ύμνους

Για τον δεύτερο γύρο της καλοκαιρινής ευρωπαϊκής εξόδου τους ετοιμάζονται ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η μοναδική ερμηνεύτρια του βυζαντινού και του αρχέγονου παραδοσιακού μέλους Νεκταρία Καραντζή.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία τους, που συνδυάζει τη μουσική της Δύσης με τους ήχους της Ανατολής, οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται σε μια σειρά ξεχωριστών συναυλιών, με θέμα το νέο συνθετικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου εμπνευσμένο από τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή.

Το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί ήδη στη Γαλλία (“Saint Louis des Invalides” Cathedral), στη Λετονία (Ρίγα, “Nativity of Christ” Cathedral) και στη Ρουμανία (Τιμισοάρα, “Metropolitan Cathedral of the Three Holy Hierarchs”).

Επόμενοι σταθμοί είναι η Ιταλία στις 22 Αυγούστου (Vincenza, Cattedrale di Santa Maria Annunziata), η Ισπανία στις 24 Αυγούστου (Granada, “Virgin of the Assumption” Cathedral) και το Λουξεμβούργο στις 26 Αυγούσου (“Notre-Dame” Cathedral).

Οι δύο καλλιτέχνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του πρώτου τους από κοινού άλμπουμ από την κορυφαία γερμανική εταιρεία ECM, στο ενεργητικό της οποίας ανήκει ήδη από το 2000 ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Οι κοινές εμφανίσεις τους ξεκίνησαν το 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποσπώντας θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς.