Μουσική

Ο Θάνος Ανεστόπουλος στο Παλλάς

Μικρά θαύματα θα πλημμυρίσουν την σκηνή  του Παλλάς το Σάββατο 14 Μαίου στην μουσική παράσταση που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Θάνος Ανεστόπουλος και οι μουσικοί του φίλοι με τον τίτλο «Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού…»

Μια παράσταση που καταγράφει αρκετές από τις καταβολές και επιρροές ποιητών και τραγουδοποιών που ενέπνευσαν την μουσική και την στιχουργική του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα. Ο Αρθούρος Ρεμπώ και ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ο Μποντλέρ και ο Μπουκόσφσκι, η Μαρία Πολυδούρη, ο Νικ Κεϊβ και η Κατερίνα Γώγου, η Σύλβια Πλάθ, η Νίνα Σιμόν, ο Νίκος Καββαδίας, ο  Ίαν Κέρτις και ο Τόμ Γουέϊτς.

Ένας φόρος τιμής από τον Θάνο Ανεστόπουλο στους αγαπημένους ποιητές και τραγουδοποιούς αλλά και στα τραγούδια, που άφησαν μουσική παρακαταθήκη τα Διάφανα Κρίνα.

Ο  Ανεστόπουλος θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Διάφανων Κρίνων, ενώ οι συνοδοιπόροι – φίλοι του (Γρηγόρης Κλιούμης και Κώστας Παρίσσης-Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Αγγελάκης, The Boy, ΛΟΛΕΚ, Τηλέμαχος Μούσας και Νάσια Γκόφα και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα), θα αποδώσουν τις ενορχηστρώσεις του σε μουσικές των Michael Nyman, Nick Cave, Nina Simone, Tom Waits, Tindersticks και άλλων.

Συντελεστές

Ενορχήστρωση – Θάνος Ανεστόπουλος (με την συνδρομή της Ειρήνης Τηνιακού)
Πιάνο – Ειρήνη Τηνιακού
Τραγούδι – Θάνος Ανεστόπουλος και Guests
Τσέλο – Σοφία Ευκλείδου
Κοντραμπάσο – Αλέκος Βασιλάτος
Μουσικό πριόνι – Νίκος Γιούσεφ
Πιάνο, vibrandoneon, samplers – Γιώργος Κατσάνος

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)