Μουσική

O Nils Økland στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου

Μια μοναδική εμφάνιση κάνει σήμερα, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, ο εξαιρετικός, και με μεγάλη δισκογραφική παρουσία στην ECM, Νορβηγός μουσικός, Nils Økland στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου.

H βραδιά είναι αφιερωμένη στην συναυλία των 1982, που αποτελούνται από τους μουσικούς: Nils Økland (βιολί, βιολί hardanger), Sigbjorn Apeland (harmonium) και Oyvind Skarbo (drums).

Οι 1982 είναι ένα trio ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από την Νορβηγία. Τα μέλη του παίζουν περίπου οκτώ χρόνια πλέον μαζί και έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους με τον πιο πρόσφατο μέσα στην χρονιά που διανύουμε. O ήχος τους διακρίνεται από την ζεστή αισθητική, την αβίαστη ροή και την συνοχή που προκύπτει από την εντυπωσιακή συνέργεια των μελών τους. Η μουσική τους είναι χαμηλών τόνων, μα με κρυμμένες δυναμικές που γίνονται αντιληπτές ανεπαίσθητα και αργά στην εξέλιξη των κομματιών. Χαρακτηρίζονται, επίσης, από την ποικιλία των επιρροών [έχουν αφομιώσει folk, jazz και άλλα στοιχεία γεννώντας κάτι νέο] και από έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό που δεν ακολουθεί συγκεκριμένη παράδοση.

info

Αγγλικανική Εκκλησία Αγ.Παύλου, Φιλελλήνων 27& Σιμωνίδου, Σύνταγμα.Εμμανουήλ Μπιτσάκης

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, 21:00

Εισιτήριο: 13 ευρώ