Κινηματογράφος

«Κοινός Παρονομαστής». Η επίσημη πρεμιέρα

Επίσημη πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα η ταινία «Κοινός Παρονομαστής», που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου από τη Feelgood. Την κατάμεστη V-Max στα

Village Cinemas στην Αθήνα.υποδέχτηκαν ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας και η Ειρήνη Σουγανίδου,Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood με θερμό χαιρετισμό. Μετά την προβολή της ταινίας ευχαρίστησαν το κοινό ο σκηνοθέτης, καθώς και οι πρωταγωνιστές της ταινίας Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης και Αντώνης Αντωνίου.

Dadakaridis_Tsafoulias_Kyriakidis

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε το cast και οι συντελεστές της ταινίας, καθώς και καλεσμένοι από τον κινηματογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο. Μεταξύ αυτών οι ηθοποιοί: Μαρκέλα Γιαννάτου (η οποία συμμετέχει και στην ταινία), Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Μαρίνα Ασλάνογλου, Παύλος Ορκόπουλος, Σωκράτης Αλαφούζος, Έφη Μουρίκη και Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Nathena_Filippidis_Labropoulos_Souganidou

Την ταινία τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντώνης Μιτζέλος, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική του Κοινού Παρονομαστή, καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο παραγωγός Κώστας Λαμπρόπουλος, η ενδυματολόγος/σκηνογράφος Εύα Νάθενα, ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης και η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Σύνοψη:

Τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες συναντιούνται σε ένα καφενείο και μία ζωηρή συζήτηση για τα δύο φύλα ξεκινά. Για τον κύριο Πλάτωνα (Αντωνίου) η γυναίκα εκπροσωπεί κάτι ιερό, το οποίο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του. Για τον Δημήτρη (Χαραλαμπίδης) η γυναίκα είναι το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή που του εξασφαλίζει η αρραβωνιαστικιά του. Για τον Αλέξανδρο (Δαδακαρίδης) το δεύτερο φύλο προσεγγίζεται κυρίως πλατωνικά, κι έτσι δηλώνει ερωτευμένος με μια κοπέλα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά. Για τον Νίκο (Κυριακίδης) όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες είναι δόλιες, όπως για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία σχετίζεται και που ανακάλυψε ότι παντρεύεται. Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που φαινομενικά δεν μοιράζονται τίποτα κοινό. Εκτός από τον παρονομαστή που τους έχει διαφύγει, παρ’ όλο που τους απασχολεί όσο τίποτα.

Credits:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μαρκέλλα Γιαννάτου

Παίζουν: Θανάσης Παπαδόπουλος, Θάνος Νάκος, Ηρακλής Παλάτσιος, Λίνα Γεωργουλάκου, Πέτρος Γιασεμής, Κατερίνα Βεργέτη, Μιχαλέλα Νέτη και οι μικρές Μαρκέλλα & Δέσποινα

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Σταύρου

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Μουσική: Αντώνης Μιτζέλος

Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος

Μίξη Ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Εκτέλεση Παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης

VFX: Αντώνης Κοτζιάς

Τραγούδι τίτλων: Μελίνα Ασλανίδου

Διάρκεια: 77’