Μουσική

Ο Idan Raichel στη “Γιορτή της Μεσογειακής Ψυχής”

Mια ξεχωριστή μείξη ηλεκτρονικής, αραβικής και αιθιοπικής μουσικής με παραδοσιακά εβραϊκά κείμενα, πρόκειται να παρουσιάσει ο Ισραηλινός μουσικός Idan Raichel που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να εμφανισθεί

την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Gazarte, στη συναυλία “Μια Γιορτή της Μεσογειακής Ψυχής”.


Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας και μαζί με τον Idan Raichel εμφανίζονται ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

ISRAIL 1
Παραγωγός, συνθέτης και κιμπορντίστας, ο Idan Raichel φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Idan Raichel Project, που ενώνει διαφορετικές γλώσσες , κουλτούρες, μουσικές και πολιτισμούς.
Ένα πολυεθνικό επίτευγμα που άλλαξε το πρόσωπο της ισραηλινής ποπ μουσικής και γοητεύει το κοινό με τις μαγευτικές προσμίξεις τραγουδιών στα εβραϊκά, αραβικά και στις αιθιοπικές γλώσσες αμχαρικά και τιγκρίτ.


Το τελευταίο άλμπουμ του Idan Raichel, το Quarter To Six, κέρδισε διεθνή αναγνώριση για το βάθος και τη πολυσυλλεκτικότητά του.

isr 4
Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 95 διάσημους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανίδας ντίβας της neo-soul India.Arie, της Mayra Andrade από το Πράσινο Ακρωτήριο, της Marta Gomez από την Κολομβία, της Ana Moura από την Πορτογαλία, του Γερμανού κόντρα-τενόρου Andreas Scholl, του Vieux Farka Touré από το Μάλι και πολλούς άλλους.