Μουσική

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και η νέα του δουλειά στο Πόρτα

Την πιανιστική εκδοχή της αναμενόμενης καινούριας δουλειάς του με τίτλο THE MASK OF VENGEANCE που θα κυκλοφορήσει από την Puzzlemusik, παρουσιάζει στο θέατρο Πόρτα την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Όλα τα κομμάτια δημιουργούν μια ενιαία ατμόσφαιρα με αρκετή διάθεση μινιμαλισμού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η συμβολή των live electronics προσθέτει ένα δεύτερο στρώμα ήχου που συμπληρώνει και μεταμορφώνει την πιανιστική διάθεση. Όλες οι συνθέσεις δια χειρός Γιώργου Κοντραφούρη με μία και μοναδική εξαίρεση τη σύνθεση του Charles Mingus με τίτλο Orange Was The Color Of Her Dress Then Silk Blue.
κοντραφουρηςη 2

Η παράσταση εντάσσεται στον Κύκλο Μουσικής «Τρίτες Παράλληλες», του Θεάτρου Πόρτα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή.
Οι είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ’ έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασσική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.