Μουσική

Ο Arturo Sandoval και η μαγική τρομπέτα του

Ένας ζωντανός θρύλος της τζαζ, ο βιρτουόζος τρομπετίστας Arturo Sandoval έρχεται, την Κυριακή 10 Μαΐου, για μία και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Gazarte. Μία βραδιά γεμάτη afro-cuban jazz ρυθμούς από έναν από τους σημαντικότερους,

εν ζωή, καλλιτέχνες της τζαζ, το πουλέν του σπουδαίου Dizzy Gillespie ο οποίος όταν τον ανακάλυψε, το 1970, στις φτωχογειτονιές της Κούβας ενθουσιάστηκε τόσο από το ταλέντο του που τον έθεσε υπό την προστασία του δίνοντάς του την δυνατότητα να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική.

Έκτοτε, ο νεαρός Arturo Sandoval εξελίχθηκε σε έναν τεχνικά άρτιο τρομπετίστα αλλά και έναν σπουδαίο συνθέτη, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια σαρώνει τα Grammy και μαγεύει τα διεθνή ακροατήρια κινούμενος ευέλικτα από την afro-Cuban jazz και την latin μέχρι την funk κατακτώντας έως και την κλασική μουσική με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει παραλάβει 10 βραβεία Grammy από τις 19 φορές που έχει προταθεί, 6 βραβεία Billboard, και ένα Emmy για το soundtrack του “For Love or Country” της ταινίας που προβλήθηκε στο HBO για τη ζωή του με τον Andy Garcia να υποδύεται τον ίδιο. Συνθέσεις του έχουμε ακούσει στα soundtrack πολλών γνωστών ταινιών, ανάμεσα στις οποίες τα “Mambo Kings”, “Havana”, “Random Hearts”, “The Perez Family”, κ.α. Μάλιστα, το 2013 του απονεμήθηκε από τις Η.Π.Α. το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Η ευελιξία, το ταλέντο και η πολυσχιδής προσωπικότητα του Arturo Sandoval γίνονται εμφανή στις ζηλευτές συνεργασίες του με τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας τζαζ -και όχι μόνο- σκηνής από τους Dizzy Gillespie, Woody Herman, Woody Shaw, Michel Legrand, Josh Groban, Tony Bennett, Bill Conti και Stan Getz, μέχρι τους Johnny Mathis, Frank Sinatra, Paul Anka, Rod Stewart και Alicia Keys, ενώ έχει βρεθεί στη σκηνή με τον σπουδαίο Αμερικανό συνθέτη John Williams (Star Wars, Ιndiana Jones, Jurassic Park, Harry Potter, Schindler’s List) και στο Super Bowl με τον Tony Bennett και την Patti LaBelle.

Όσοι έχουν βιώσει την live εμπειρία του Arturo Sandoval μιλούν για έναν βιρτουόζο της τρομπέτας με μία επικών διαστάσεων τεχνική στις ψηλές νότες, για έναν λυρικό συνθέτη που αυτοσχεδιάζει με μπαλάντες στο πιάνο και για έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη που συνδυάζει τους παραδοσιακούς κουβανέζικους ρυθμούς με την τζαζ, την funk και την κλασική μουσική.
Info:
Arturo Sandoval | Κυριακή 10 Μαίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 50€ | Β ζώνη: 40€ | Όρθιοι 25€
Ταμείο:A ζώνη: 53€ | Β ζώνη: 43€ | Όρθιοι 28€