Μουσική

Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Τοσικιάν: ρεσιτάλ για δυο κιθάρες

Ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά της πιο μουσικής περιοχής του κόσμου (!), της Λατινικής Αμερικής παρουσιάζουν ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν.

Στο ρεσιτάλ για δυο κιθάρες, που θα δώσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Athenaeum, οι δύο έμπειροι κιθαρίστες θα παρουσιάσουν διασκευές με ανώνυμα τραγούδια από τη Λατινική Αμερική.

Για τη συνεργασία αυτή ο Νότης Μαυρουδής έγραψε:

«Με τον Γιώργο Τοσικιάν συνεργαστήκαμε ως κιθαριστικό ντουέτο γύρω από κομμάτια και τραγούδια και η συνεργασία αυτή μάς έφερε μπροστά σε ένα ρεπερτόριο λαϊκών τραγουδιών από τη Λατινική Αμερική, με τη μουσική ανώνυμων συνθετών, που χάνονται στα βάθη του χρόνου…

Βαλθήκαμε να ψάχνουμε μέσα από λειψές παρτιτούρες, από παλαιές ηχογραφήσεις παλαιότερης δισκογραφίας, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τις γοητευτικές μελωδίες και τους ρυθμούς μιας διαφορετικής μουσικής κουλτούρας, φίλα προσκείμενη στη λατινοαμερικάνικη παράδοση. Βρεθήκαμε μπροστά σε μαγευτικές μουσικές!

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγίνομαι με τις διασκευές για κιθάρα και πολλές φορές με τις ανασυνθέσεις έργων. Τα έξη δισκογραφικά Cafede l’ art, μ’ αυτό το θέμα καταπιάστηκαν. Έτσι και τώρα.

Το υλικό αυτό των latin τραγουδιών το δουλέψαμε μαζί και το αναπτύξαμε κιθαριστικά με τέτοιο τρόπο που να αντανακλά την κλασική φόρμα, σε συνδυασμό με το λαϊκό ηχόχρωμα της guitarra Latina.

Ο ακροατής θα ακούσει μελωδίες από όλες σχεδόν τις χώρες τής Λατινικής Αμερικής και, πιθανόν, να… ταξιδέψει σε τόπους που ήδη τις περιέχει η φαντασία του.

Ταξιδέψτε μαζί μας…».

Νότης Μαυρουδής

Πληροφορίες

Αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Athenaeum.

Ανδριανού 3, Θησείο.

(απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου)

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014

Ώρα 20.00 (8μμ)