Μουσική

Με δανεικά παπούτσια στην Πάτρα

Την ευαισθησία και το ταλέντο της ταξιδεύει αυτόν τον καιρό η Χριστίνα Μαξούρη, παρουσιάζοντας σε πόλεις της Ελλάδας μια χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία με τίτλο «Δανεικά παπούτσια». Αυτήν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου συναντά την Ματούλα Ζαμάνη στο θέατρο act της Πάτρας.

Η Χριστίνα Μαξούρη, που θαυμάσαμε και αγαπήσαμε κυρίως από τις εμφανίσεις της στις Παραλογές και το Αβελάρδος και Ελοίζα του Γιάννη Καλαβριανού, παίζει με παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella. Δημοτικά σε ρυθμούς ραπ, ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμεμειγμένα με τραγούδια του σήμερα. Τραγούδια κοντινά, αποδεσμεύονται από τις εισαγωγές και τα finale και συνομιλούν πότε με ένα κείμενο του Χατζιδάκι, πότε με ένα ποίημα του Λειβαδίτη, πότε με τη σιωπή.

Μαζί της τραγουδά σπέσιαλ a cappella ιστορίες, δικές της και δανεικές, η Ματούλα Ζαμάνη, με τη σπάνια φωνή της και την αστείρευτη ενέργειά της που την έχουν κάνει τόσο αγαπητή στο κοινό μέσα από τις συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

 

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 21.30

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Γενική είσοδος: 8€

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037