Μουσική

Και οι επτά είναι υπέροχες

Συνήθως είναι πέντε. Γιορτάζουν όμως, και έτσι τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εμφανίσεις τους θα γίνουν επτά. Και ναι είναι όλες γυναίκες.

Ο λόγος για την ορχήστρα «Smyrna», που παρουσιάζει και επίσημα τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» σε δύο συναυλίες την Τετάρτη 5 και την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο Ρυθμός Stage.

Η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι), η Ειρήνη Συσκάκη (βιολί, τραγούδι) και η Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι), ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά.

 

 

Μαζί τους στη σκηνή θα είναι η Κατερίνα Παπαδοπούλου (Τετάρτη 5 Νοεμβρίου) και η Μαρία Αναματερού (Τετάρτη 12 Νοεμβρίου), ερμηνεύτριες που υπηρετούν επίσης με μεγάλη αγάπη το παραδοσιακό τραγούδι.

Η νέα τους δουλειά αποτελείται από δέκα τραγούδια και σκοπούς του τόπου μας («Θα τραγουδήσω αγαληνά-Χασαπιά», «Μιλήσσω», «Μια γαλάζια περιστέρα», «Σεράντα μήλα», «Εγώ κρασί δεν έπινα», «Αδανιωτοπούλα», «Guzel oglan» οργανικός καρσιλαμάς , «Φόρα τα μαύρα», «Στον κατηφένιο σου οντά», «Μια μαύρη πέτρα του γιαλού-Μπαρμπαγιαννακάκης»), επιλεγμένα με προσοχή και διασκευασμένα με όρεξη και κέφι, σ’ ένα ταξίδι από την Μ. Ασία στον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο με τη συμμετοχή της Σοφίας Μάνου.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Peny Papakonstantinou facebook/ © Alexis Ghikas moments

info
Είσοδος : 10€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης : 22.00
Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
Ηλιούπολη
Τηλ: 210 9750060