Μουσική

Jazz on Tinos: Αφιέρωμα στον Μάρκο Αλεξίου

Με συνθέσεις του Μάρκου Αλεξίου που θα παρουσιάσει σε σόλο πιάνο ο Παντελής Μπενετάτος ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο το φεστιβάλ Jazz on Tinos.

Ο Παντελής Μπενετάτος άρχισε να παίζει πιάνο µε διάφορα ροκ συγκροτήματα στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στη συνέχεια συνεργάστηκε µε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

 

 

Με τη τζαζ ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια έχοντας παίξει µε πολλούς διακεκριμένους μουσικούς τού είδους, Έλληνες και ξένους (Ralph Peterson, Bobby Watson, Chuck Berry, Trilok Gurtu, David Lynch, Jimmy Cobb, Miles Griffin, Tony Remy και πολλούς άλλους) σε φεστιβάλ και κλαµπ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Παντελής Μπενετάτος. Θα ερμηνεύσει συνθέσεις του Μάρκου Αλεξίου στο Jazz on Tinos 2014

Παντελής Μπενετάτος. Θα ερμηνεύσει συνθέσεις του Μάρκου Αλεξίου στο Jazz on Tinos 2014

Περιοδικά υπήρξε µέλος γνωστών ελληνικών τζαζ συγκροτημάτων, όπως: Γιώργος Τρανταλλίδης Quintet, Jazz Workshop, Mode Plagal, Τάκης Μπαρµπέρης Quintet, New Edition κ.λπ.

 

InDuologue: Αλεξάνδρα Λέρτα – Βασίλης Στεφανόπουλος

Κοντραμπάσο και Φωνή σ’ ένα μουσικό διάλογο που ταξιδεύει τους ακροατές σε γνωστά Τζαζ μονοπάτια.

Η Αλεξάνδρα Λέρτα (φωνή) και ο Βασίλης Στεφανόπουλος (κοντραμπάσο) δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο στο οποίο οι ρόλοι συνοδείας και μελωδίας συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ των μελών. Μέσα από αυτή την διαλογική προσέγγιση, γνωστές Τζαζ μελωδίες όπως το Blue Skies,το Tin Τin Deo,το Bye Βye Βlackbird κ.ά. παίρνουν νέα μορφή και οι ερμηνείες των κομματιών γίνονται πιο απτές, πιο προσωπικές εκπέμποντας μια αίσθηση ηρεμίας και οικειότητας.

 

Timo Lassy – George Kontrafouris Duet

Kontrafouri-Lassy

Ο καλλιτεχνικός διευθυντή του Φεστιβάλ Τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες παρουσιάζει ένα ντουέτο με τον Timo Lassy, έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στην φινλανδική τζαζ σκηνή, που το Downbeat magazine, η πραγματική βίβλος της τζαζ, τον αποκαλεί “Rising Star”.

Το τελευταίο του άλμπουμ ”In With Lassy”, διέπεται από μια προσπάθεια χαλάρωσης κατά το ύφος του κλασικού «cooking session» που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη τζαζ.