Μουσική

Ηρώ Σαΐα: « Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις»

poiakrevatia_7small

«Πόσους ρόλους θα παίξεις σε μια ξένη σκηνή» λέει χαρακτηριστικά ο στίχος του Μάνου Ελευθερίου και η Ηρώ Σαΐα μεταμορφώνεται…

Όλα αυτά συμβαίνουν στο Video Clip για το νέο της single με τίτλο «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις», ένα στιβαρό ζεϊμπέκικο σε μουσική του νέου συνθέτη Άρη Βλάχου. Οι στίχοι είναι του ποιητή Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος μετά την Μαρκίζα καταθέτει ένα από τα σπάνια ερωτικά του τραγούδια.

 

poiakrevatia_6web

Στο βίντεο η Ηρώ Σαΐα εναλλάσσει τους πολλούς ρόλους του έρωτα και την διπλή ανυπότακτη φύση του, ερμηνεύοντας τόσο τον ρόλο του θύτη όσο και του θύματος. Γίνεται η ίδια πρωταγωνίστρια ενός έργου δραματικού, αναδεικνύοντας την έντονη θεατρικότητα του τραγουδιού.

 

poiakrevatia_3web

«Όταν ο Άρης Βλάχος μού έφερε να δούμε μαζί κάποιους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, αμέσως ξεχώρισα το «Ποια κρεβάτιαζεσταίνεις». Στίχος άμεσος, καθαρός, λόγος ποιητικός αλλά ταυτόχρονα σημερινός και σαφώς ένα από τα λίγα -αμιγώς- ερωτικά τραγούδια του σπουδαίου Μάνου Ελευθερίου!  Διαβάζοντας το τραγούδι αισθάνθηκα ότι ήταν μια σύγχρονη εκδοχή, η συνέχεια ίσως της ‘Μαρκίζας’, με την οποία έχω συγκινηθεί πολλά βράδια της ζωής μου», σημειώνει για το νέο της τραγούδι η Ηρώ Σαΐα, σε η οποία βρίσκεται σε περιοδεία στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, στη μουσική παράσταση «Μάνα μου Ελλάς».

 

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Κατριάννα Παντέλη και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο ατελιέ του γνωστού σχεδιαστή «Μίλτου» στο κέντρο της Αθήνας.

 

CREDITS

ΠΟΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙΣ – POIA KREVATIA ZESTAINEIS

ΗΡΩΣΑΪΑ – IRO SAIA

(CD: “ΛΕΥΚΟΧΑΡΤΙ” – LEFKO HARTI, PHONOGRAPH MUSIC PRODUCTIONS | www.phonograph.gr)

Μουσική – Music: ΆρηςΒλάχος – Aris Vlachos

Στίχοι – Lyrics : ΜάνοςΕλευθερίου – Manos Eleftheriou

Σκηνοθεσία – Director : ΚατριάνναΠαντέλη – Katrianna Panteli & ΖαχαρίαςΜαυροειδής – Zacharias Mavroeidis

ΔιευθυντήςΦωτογραφίας – Director of photoghraphy : ΚώσταςΝτεκώ – Kostas Decko

Ενδυματολόγος – Stylist : ΝικόλΠαναγιώτου – Nickol Panayiotou

Hair stylist : ΣοφίαΠούλου – Sofia Poulou (ΜιχάληςΑνουσάκης – Michalis Anousakis Hair Design)

Dresses by MILTOS

Atelier : MILTOS

Οργάνωσηπαραγωγής : ΝάντιαΣουφλή – Nadia Soufli & ΑριστέαΓιάννου – Aristea Giannou