Μουσική

Είκοσι χρόνια Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα του 2015 (οι Γρηγόρης Κλιούμης, Νίκος Γιούσεφ, Μάριος Τσάγκαρης και Τάσος Πέππας) συνεχίζουν τις συναυλίες τους και το Σάββατο 28 Μαρτίου, θα βρεθούν στη σκηνή του HolyWood stage παρέα με τους Empty Frame και νέο διπλό δίσκο.

Στο άλμπουμ “20.14”, που παρουσιάζουν αυτόν τον καιρό, περιέχονται σε ένα cd είκοσι αγαπημένα κομμάτια του συγκροτήματος στις ολοκαίνουργιες εκτελέσεις που κυκλοφόρησαν με τον γενικό τίτλο “20“, και σε ένα δεύτερο cd δεκατέσσερα … φρέσκα τραγούδια για τον χρόνο που κυλάει, την πολιτικοκοινωνική κρίση και τους φόβους μας, αλλά και για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που μας δίνουν κουράγιο να σταθούμε όρθιοι: την εσωτερική νεότητα, την υπέρβαση και την ομορφιά του κόσμου.

Στις συναυλίες του 2015, ο Πασχάλης Κολέντσης είναι υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό και για τις επιπρόσθετες κιθάρες που παίζει στην σκοτεινή περιοχή της κονσόλας, ενώ επί σκηνής ο Γρηγόρης Κλιούμης, με την χαρακτηριστική φωνή του και το σκληρό παίξιμο της κιθάρας του, συναντά το στιβαρό μπάσο του Νίκου Γιούσεφ, τα απογειωμένα πλήκτρα του Μάριου Τσάγκαρη και τα απρόβλεπτα τύμπανα του Τάσου Πέππα. Ο ηλεκτρικός, νέος, ατίθασος ήχος των Υπογείων Ρευμάτων συναντάει την λυρική και στοχαστική διάθεση των στίχων τους, με αποτέλεσμα έναν ζωηρό, απρόβλεπτο και ανήσυχο ήχο που έρχεται να συμπληρώσει την εικοσαετή πορεία του γκρουπ με ένα εφηβικό, άγριο και συγχρόνως τρυφερό, νέο ξεκίνημα.

logo_emptyframe_small

Μαζί τους οι Empty Frame

Οι Empty Frame είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυάσχολες μπάντες της ελληνικής αγγλόφωνης εναλλακτικής σκηνής. Συνδυάζοντας με άψογο τρόπο τα ηλεκτρικά όργανα (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα) με κλασσικά (πιάνο, τσέλο, βιολί) παρουσιάζουν έναν μοναδικό ήχο γεμάτο δυναμισμό που περιλαμβάνει alternative, indie, folk, gypsy, post-rock και κλασσικά στοιχεία. Αεικίνητοι και δημιουργικοί έχουν στις αποσκευές τους δύο δίσκους, They Think We Are Eskimos” (2011), The Blackbird Flies” (2014) και πιο πρόσφατα το soundtrack/original score για την τηλεοπτική σειρά «Ηρωίδες» (2015), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και airplay σε ραδιόφωνο και Διαδίκτυο. Από το 2005, όταν και δημιουργήθηκαν, μέσω συνεχόμενων μουσικών αναζητήσεων και πειραματισμών έχουν καταφέρει να είναι από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα της Αθήνας με εμφανίσεις σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και συμμετοχές σε φεστιβάλ της χώρας, ενώ παράλληλα έχουν «ανοίξει» σπουδαίες συναυλίες για μεγάλα διεθνή ονόματα όπως οι Woven Hand και ο Sivert Hoyem. Αυτή την περίοδο παρουσιάζουν ζωντανά την έως τώρα δουλειά τους, ενώ ετοιμάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με νέες αυθεντικές συνθέσεις.