Μουσική

Η τελευταία συναυλία του Αλέν Τουσέν

Η συναυλία στο Τεάτρο Λάρα της Μαδρίτης ήταν η τελευταία για τον Αλέν Τουσέν. Κατεβαίνοντας από την σκηνή ο δημοφιλής συνθέτης και πιανίστας, θρύλος της rhythm’n blues, πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 77 ετών.


Διάσημος μπλουζίστας, στιχουργός και δισκογραφικός παραγωγός, ο Τουσέν ήδη από την δεκαετία του ΄60 εισάγει τις αρμονίες της ποπ μουσικής, τον ρυθμό της φανκ και την ενέργεια του ροκ εν ρολ στην τζαζ και την R&B της πατρίδας του της Λουϊζιάνας.
Τραγούδια του όπως τα «Working in the Coal Mine», «Southern Nights» και «Fortune Teller» έγιναν τεράστιες επιτυχίες, διασκευασμένα από άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Ρόλλιγκ Στόουνς και ο Γουόρεν Ζίβον .
Κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους και συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών και το 1998 ανακηρύχθηκε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.
Τον Ιούλιο του 2007 εμφανίστηκε σε μια αξέχαστη συναυλία στο Ηρώδειο μαζί με τον Elvis Costello, στον απόηχο της καταστροφής του τυφώνα Κατρίνα, θύμα του οποίου υπήρξε και ο ίδιος ο Τουσέν.
Οι δύο μουσικοί συνεργάστηκαν στη δημιουργία του άλμπουμ «The river in reverse», αφιερωμένου στην Λουϊζιάνα και τους κατοίκους της.