Μουσική

«Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές»

Το νέο digital single με τίτλο «Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές» παρουσιάζουν στο artplay.gr οι Salto Mortale από την Πάτρα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του ep «Μία άλλη πραγματικότητα».

Το νέο single είναι στιχουργικά επηρεασμένο από το ομότιτλο κείμενο της αρθρογράφου Μένιας Μαραγκού.
Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο Studio Noisebox στην Πάτρα από το Σάκη Μπάστα.


Οι Salto Mortale δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2013 στην Πάτρα και αποτελούνται από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα), Δημήτρη Μουργελά (μπάσο), Γιώργο Μαρκόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Φούρο (τύμπανα).

Το μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ.

Mετά την κυκλοφορία 2 digital singles («Η Επόμενη Μέρα»-Απρίλιος 2014, «Το Κορίτσι του Βάλτου»-Ιούνιος 2014) ολοκλήρωσαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους με τίτλο «Μία άλλη πραγματικότητα».

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή η οποία κυκλοφορεί και σε περιορισμένο αριθμό CD αντιτύπων. Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από το Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio στην Πάτρα.Το εξώφυλλο είναι η απεικόνιση ενός έργου του ζωγράφου Γεράσιμου Γαλιατσάτου. To EP εκτός από τα 2 singles συμπεριλαμβάνει και ένα ακόμη κομμάτι με τίτλο «Ταξίδι δίχως τέλος».
Oι Salto Mortale έχουν πραγματοποιήσει live και εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Puressence, Μίλτο Πασχαλίδη, Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη και Σταρόβα, Σωκράτη Μάλαμα, Μωρά στη Φωτιά, Πέτρο Θεοτοκάτο, Απροσάρμοστους και Beggars ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ (4η Γιορτή Circulo Cooperativa, Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα, 1st Nidri Rock Festival, Underock Festival, 12th Rapido Molino Rock Fest, Φεστιβάλ ΛΕ.ΜΟ.Μ Μήλου, let’s rock festival Οινοφύτων κ.α.).
Φωτογραφία: Studio Stigmiotypo, Πάτρα