Μουσική

Η κάθοδος των BAiLdSA

Σχηματίστηκαν το 2007 στη Θεσσαλονίκη και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα

και το ΙΛΙΟΝ PLUS της οδού Κοδριγκτώνος 17.  Οι BAiLdSA που συνδυάζουν διαφορετικά μουσικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιακά πνευστά των Βαλκανίων, ξέρουν να ξεσηκώνουν το κοινό σε όλες τις ζωντανές εμφανίσεις τους.


Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” στο τέλος του 2014 κι από τότε τα μέλη του περιοδεύουν στα Βαλκάνια «σαν τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα» (like a roma who don’t care if he can find any place to stay (στίχοι από το τραγούδι AΦTER)

Στους ήχους των BAiLdSA δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα».

Το όνομά τους προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχει μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου : Elise Ntoremi Photography