Μουσική

Η Blue Note Records στον Βοτανικό

Ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε ορισμένους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz, παρουσιάζεται

στις 20 Νοεμβρίου στο Beton 7 από τους Blue Note Organ Trio.
Πρόκειται για μια νέα συνεργασία του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας Leonardo Corradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο.
Το όνομα Blue Note στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι συνυφασμένο με την υψηλή αισθητική σε κάθε επίπεδο: από τους κορυφαίους μουσικούς που επέλεγε να ηχογραφεί, τον χαρακτηριστικό ζεστό ήχο που έβγαζε σε κάθε ηχογράφηση ο μηχανικός ήχου Rudy Van Gelder, ως και τα «ψαγμένα» εξώφυλλα που σχεδίαζε ο γραφίστας Reid Miles και τα οποία θεωρούνται τόσο επιδραστικά στο χώρο του graphic design όσο και η μουσική των δίσκων που κοσμούν στο χώρο της jazz.

Ο Leonardo Corradi θεωρείται από πολλούς «παιδί θαύμα», αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών ψηφίστηκε από το περιοδικό JAZZIT ως ο καλύτερος οργανίστας (Best Hammond Player) της Ιταλίας. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με μεγάλους μουσικούς όπως ο Σουηδός κιθαρίστας Ulf Wakenius, ο τρομπονίστας Fred Wesley, ο τρομπετίστας Flavio Boltro κ.α. Το παίξιμό του έχει παρομοιαστεί συχνά με αυτό δύο γιγάντων του hammond organ, του Jimmy Smith και του Joey DeFrancesco.

Το trio θα παρουσιάσει συνθέσεις των Sonny Clark, Lee Morgan, Hank Mobley, Donald Byrd, Horace Silver, Duke Pearson κ.α.

Μιχάλης Παπαδόπουλος – κιθάρα
Leonardo Corradi – hammond organ
Σεραφείμ Μπέλλος – drums

Κρατήσεις θέσεων: 2107512625
Τιμές εισητήριων: 10 και 5 ευρώ