Μουσική

Η αγάπη του Ποιητή από τον Ιάσονα Μαρμαρά

Μια βραδιά τραγουδιού του 19ου αιώνα, ένας περίπατος με έναν μόνο περιηγητή, για μία μόνο βραδιά στο Θέατρο Πόρτα, στις 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου “Τρίτες Παράλληλες”.

Ο Ιάσων Μαρμαράς μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με λέξεις και νότες, εικόνες και πάνω απ’ όλα συναισθήματα και αισθήσεις. Ο κύκλος του Robert Schumann, Η Αγάπη του Ποιητή, πλαισιώνεται από μια αράδα Ρομάντζες του Schumann, τραγούδια του Johannes Brahms και τραγούδια χωρίς λόγια του Felix Mendelson, για να γεμίσει ένα βράδυ με τον έρωτα, την ελπίδα, την απελπισία και τη μελαγχολία, που άφθονα αναβλύζει η γερμανική ρομαντική ποίηση.

foto2_1672

Ο Ιάσων Μαρμαράς είναι τσεμπαλίστας, τραγουδιστής και διευθυντής του συνόλου Os Orphicum. Το πάθος του για τη μουσική εκφράζεται με πολλούς τρόπους όπως στο Scroll Ensemble στο οποίο αυτοσχεδιάζει μπαρόκ μουσική, τα Lieder – Abende που οργανώνει τραγουδώντας και συνοδεύοντας ο ίδιος τον εαυτό του και τη διεύθυνση του συνόλου του είτε τραγουδώντας είτε παίζοντας κοντίνουο είτε και τα δυο. Ο Ιάσων σπούδασε τσέμπαλο και τραγούδι στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης, μεταξύ άλλων, με τους Fabio Bοnizzoni, Tom Koopman, Michael Chance, Peter Kooij και Jill Feldman . Έχει εμφανιστεί στην όπερα Η Στέψη της Ποπαίας , ως έρωτας, ( Αθήνα 2011) και στην όπερα Διδώ και Αινείας , ως Μάγισσα ( Γερμανία, Πολωνία 2014). Έχει διευθύνει το σύνολό του μπροστά στην Ολλανδική βασιλική οικογένεια. Ένα από τα πολλαπλά αλληλοσυγκρουόμενα όνειρά του είναι να κάνει το γύρο του κόσμου παίζοντας γερμανικά Lieder σε μικρά καφέ με παραμελημένα προπολεμικά πιάνα.

Info
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59,
τηλ. 210 77 11 333
Τρίτη 17 Μαρτίου 21.15
Γενική είσοδος 10 €