Μουσική

Happyness – Great Minds Think Alike, All Brains Taste The Same

Οι πιτσιρικάδες από το Νότιο Λονδίνο ακούγονται στα αυτιά μου σαν το πιο φρέσκο πράγμα που έχει βγει στη μουσική τελευταία. Φρέσκο με μια εντελώς 90s αγνή κιθαριστική προσέγγιση.

Με εξαιρετικό ταλέντο στη σύνθεση και την αφομοίωση των προφανών (και σπουδαίων) επιρροών τους (flaming lips, pavement, eels, sebadoh, grandaddy κλπ)- το video του εξαιρετικού τους single, προδίδει μια λατρεία για την αισθητική των 90s (έστω με κάποιες ρομαντικές υπερβολές)- και με ένα ντεμπούτο γεμάτο από φανταστικές μηδενιστικές ιστορίες και απίστευτα όμορφες και «ξερές» μελωδίες.

Αν υπάρξει κάποιου είδους αναβίωση της generation x, οι happyness θα πάνε πολύ μακριά. Αλλά ούτως ή άλλως παραμένουν μια απολαυστική πρόταση.

 

 

Φωτογραφία εξωφύλου: happyness /facebook
Οι αγγλόφωνοι αναγνώστες μπορούν να επισκέπτονται το blog http://brnrb.tumblr.com/

O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Αυτήν την εποχή σταθερά, στο Café Κουκί (Ολυμπίου 5- Κουκάκι) καθε Σάββατο και Δευτέρα. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios.