Εκδήλωση Μουσική

H Tζίνα Φωτεινοπούλου στην Τελετή Έναρξης της Συνόδου της ΔΟΑ

Η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου καλείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ως βασική σολίστ του καλλιτεχνικού μέρους της τελετής έναρξης της Διεθνούς Συνόδου

της ΔΟΑ για Νέους Μετέχοντες, που γίνεται κάθε χρόνο, εδώ και 55 χρόνια, στον ιερό λόφο της Πνύκας.

Στη Σύνοδο μετέχουν 175 νέοι και νέες από 90 χώρες του κόσμου, οι οποίοι για περίπου δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου διεξάγονται διαλέξεις και ανταλλάσσονται απόψεις και προβληματισμοί για θέματα του Ολυμπιακού Κινήματος, και παράλληλα γίνεται εκτεταμένη προβολή της ιστορίας της Ελλάδας.

Στην Τελετή Έναρξης συμμετέχουν προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ φέτος την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου συμπράττει με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα υπάρξουν μουσικά διαλείμματα με την Δωδεκανησιακή σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια μικρή συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και ξένων συνθετών.

Το τραγουδιστικό μέρος περιλαμβάνει ένα “πάντρεμα” Ελλήνων και ξένων συνθετών που αν και υφολογικά απέχουν, ωστόσο συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ σύμφωνο με το πνεύμα του ολυμπιακού ιδεώδους. Ποικίλα ηχοχρώματα, διαφορετικές γλώσσες, πολυμορφία, υψηλή αισθητική, όλα τα γνωρίσματα μιας ολυμπιακής γιορτής και της φιλοσοφίας του ολυμπισμού είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το μουσικό μέρος στο σύνολό του. Η υψίφωνος σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα μέσα από την τέχνη για το ενωτικό στοιχείο του Ολυμπισμού και τον σεβασμό σε κάθε κουλτούρα.

info

Πνύκα

Κυριακή 24 Μαϊου

Ώρα έναρξης: 6.00μμ