Μουσική

H Φωτεινή Βελεσιώτου «Έξω απ’ τα μέτρα»

φωτεινη βελεσιωτου


 

Η δωρική «ροκ ρεμπέτισσα» όπως πολλοί την αποκαλούν, Φωτεινή Βελεσιώτου συναντά τον Βαγγέλη Καζαντζή, για μια μοναδική συναυλία «έξω απ’ τα μέτρα», στην αυλή του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 20.30.

Την Φωτεινή Βελεσιώτου την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι “Μέλισσες” αλλά και το πρόσφατο “Διόδια”. Μια γνήσια ρεμπέτισσα, που φέρνει πάνω της κάτι από τη Μπέλλου, μια παρουσία εκτός star system, με κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες (Γ. Καζαντζή, Μ. Νικολούδη, Μ. Κανά κ.α.)

Ο Βαγγέλης Καζαντζής έκανε αισθητή τη παρουσία του στην δισκογραφία πριν τρία χρόνια με τον δίσκο “Της γης το μυστικό” σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, όπου βρέθηκε επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Χαρούλης, η Μαρίνα Δακανάλη, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Φώτης Σιώτας, η Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες) κ.α.
Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο δεύτερος του δίσκος με τίτλο “Έξω απ’ τα μέτρα” από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ με τις συμμετοχές του Γιάννη Χαρούλη, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα), της Μαρίνας Δακανάλη και του Κωσταντή Πιστιόλη.

Στη συναυλία θα ακουσθούν τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφία και των δυο αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών.

Το σάζι και η κιθάρα του Βαγγέλη, η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής, το κλαρίνο, η γκάιντα και τα άλλα πνευστά του Δημήτρη, το κοντραμπάσο του Διονύση και τα κρουστά του Γιώργου σμίγουν με έναν μοναδικό τρόπο και υπόσχονται ένα αξέχαστο μελωδικό ταξίδι.

Συμπράττουν:
Φωτεινή Βελεσιώτου: Τραγούδι
Βαγγέλης Καζαντζής: Τραγούδι, κιθάρα, σάζι
Δημήτρης Μπρέντας: Κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ
Διονύσης Μακρής: Μπάσο, μπουζούκι
Γιώργος Μαγαλιός: Κρουστά

Είσοδος: 10 ευρώ / 7 ευρώ μειωμένο

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλάκα, 105 56, Αθήνα
Τ: 210 3250198, 3254119, 3254129
www.instruments-museum.gr