Μουσική

Γκαλερί δραμάτων : Οι δεξιοτεχνικές ..στραβοτιμονιές του Γιώργου Πατεράκη

Ένα ανορθόδοξο road-trip στις μουσικές του κόσμου επιχειρεί ο  ανατρεπτικός συνθέτης, πιανίστας και ποιητής Γιώργος Πατεράκης, δίνοντας ραντεβού μαζί με το String Theory Ensemble και τους τακτικούς συνεργάτες του, 14, 15, 21 & 21 Φεβρουαρίου στο Athenaeum , προκειμένου να ξεναγήσει το κοινό στην ανανεωμένη του “Γκαλερί δραμάτων”.

Πρόκειται για μια παράσταση-περιπλάνηση σε ακούσματα που έχουμε αγαπήσει με δεξιοτεχνικές στραβοτιμονιές στην κόψη των ειδών• από την κλασική μουσική στην τζαζ και το swing, από το καμπαρέ και το σαλούν, στις αθηναϊκές αυλές και τον βαλκανικό ορίζοντα.

Ο “ιδιοφυής δημιουργός” , χτυπάει ξανά με μια καυστική παράσταση-αποθέωση των ανθρώπινων δραμάτων.

Με την προσωπική σφραγίδα του και την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του, ο Γιώργος Πατεράκης συναντιέται με  16 αμετανόητα νέους μουσικούς  καλλιτέχνες επί σκηνής, που δίνουν ψυχή με την ερμηνεία τους στις  διαχρονικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, αληθινές και ανθρώπινες, που εμπνέεται ο Πατεράκης.

Ο μουσικός, συνθέτης και ποιητής, ξεδιπλώνει μέσα σε μια φαντασμαγορία αντιθέσεων, ένα ανακάτεμα μουσικών που κινείται μεταξύ δικών του πρωτότυπων συνθέσεων καθώς και διασκευών γνωστών τραγουδιών που ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει εκ νέου και τις παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οπτικό υλικό που προβάλλεται στην παράσταση,  προέρχεται από το Αρχείο Προφορικής Ιστορίας Κυκλάδων, ενώ το μουσικό εγχείρημα συνολικά, προλογίζει την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου προσωπικού δίσκου του Γιώργου Πατεράκη η οποία αναμένεται μέσα στη χρονιά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Συντελεστές

Σχεδιασμός παράστασης, πρωτότυπες συνθέσεις, ιδέα: Γιώργος Πατεράκης.

Φωνητικό κουαρτέτο & soli: Εύα Λαύκα, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Λάρα Καλλίρη, Ελπινίκη Σαριπανίδου

Μέλη της Χορωδίας Φίλων String Theory Ensemble: Κατερίνα Γεβετζή, Ζωή Λάγγη, Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου, Λεονάρδος Μπατής, Γιώργος  Κασαβέτης, Μάκης Μαντάς

Οργανικό ensemble: Γιώργος Πατεράκης & Κατερίνα Γρηγοριάδου (πιάνο), Μαριαλένα Καραγιάννη (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Αλέξανδρος Κασαρτζής (βιολοντσέλο), Σπύρος Ηλιάδης (κιθάρα, μαντολίνο)

Αφηγητής: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Τεχνικός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης

Καλλιτεχνική διεύθυνση, παραγωγή: Media dell’ Arte

Πληροφορίες

Ημερομηνίες παραστάσεων: 14, 15, 21 & 22 Φεβρουαρίου 2019, Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήρια: 10 ευρώ (Γενική είσοδος)

Χώρος διεξαγωγής: Athenaeum – Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο — Αίθουσα Συναυλιών  (Αδριανού 3, Τ.Κ.: 105 55 Θησείο, Αθήνα), Τηλ: +30 210 32 11 987, +30 210 32 11 955, +30 210 32 11 949, [email protected]

Κρατήσεις θέσεων

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με την κα Λάρα Καλλίρη τηλεφωνικά είτε μέσω απλού SMS. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα με το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και τον ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ που θέλετε καθώς και την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ της επιλογής σας — Τηλ: 693 465 3404